AnnetLunsjMiddag

Sashimisalat med ponzusaus

1 Mins read

Sashimisalat er en deilig, frisk rett som kan spises til flere anledninger. Jeg serverer denne ofte som forrett, en lett middag eller som lunsj. Det finnes mange forskjellige sauser som kan serveres til sashimisalat, men favoritten min er ponzusaus. Den søte sausen med et hint av hete passer perfekt til de laksen og de ferske smakene fra frukt og grønnsaker.


Sashimisalat med ponzusaus

Ingredienser:

 • 4 ss granateplekjerner
 • 1 avokado
 • 1 mango
 • Ca. 250 g salmalaks
 • 100 g edamer bønner
 • 1 rødløk
 • 3-4 crispisalatblader
 • 1-2 ss sesamfrø

Ponzusaus:

 • 0.5 dl soyasaus
 • 2-3 ss lime-/sitronsaft
 • 1 ss riseddik
 • 2 ss honning
 • ½ rød chili, finhakket
 • 1 liten bunt fersk koriander

Slik gjør du det:

 1. Bland alle ingrediensene til ponzusausen sammen i en liten skål eller en liten bolle. Ha plast over og sett til siden mens du lager sashimisalaten.
 2. Del laksen, mangoen og avokadoen i terninger. Skjær rødløken i ringer.  
 3. Kok opp vann, ha edamer bønnene nedi det kokende vannet i et par minutter før du heller av vannet. Skyll de litt under kaldt vann sånn at de er enklere å jobbe med og skrell de slik at du bare sitter igjen med bønnene.
 4. Bland laks, mango, avokado, rødløk, granateplekjerner og edamer bønner i en bolle.
 5. Legg et salatblad på hver tallerken og ha en sleiv eller to med sashimisalaten på dette bladet (det er typen rett som bestemmer sånn ca. hvor mye du skal ha på bladet).
 6. Strø over sesamfrøene og hent frem ponzusausen.
 7. Server og nyt!
You may also like
Ukategorisert

Asiatisk Biff- og løkgryte

1 Mins read
Asiatisk Biff- og løkgryte er en rask og fantastisk velsmakende middagsrett du lett slenger sammen på rundt 30 minutter. Server sammen med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ee737ac41', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kyllingboller i sesamsaus

1 Mins read
Prøv deg på disse smakfulle kyllingkjøttbollene servert sammen en søt og god saus. Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ee737bf70', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Saftig Kylling i sursøt saus

1 Mins read
Lag denne saftige take away favoritten selv hjemme! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ee737d1aa', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: