BakstFrokostLunsj

Julebrød over natta

1 Mins read

Julebrød, julekake, kjært barn har mange navn! Dette deilig, saftige brødet (eller kaka!) er for mange selve symbolet på jula og juletiden. Her bringer det særlig stor glede når det ligger i matboksen til unga med et tynt lag med smør. Det blir også veldig godt mottatt rykende ferskt på frokostbordet i helgene i hele desember.

Som småbarnsmor er jeg godt kjent med fenomenet å stå opp tidlig, men det er ikke alltid like kult å stå opp grytidlig for å sette en deig til heving også videre også videre. Derfor passer eltefritt julebrød som står over natten meg perfekt! Jeg slenger sammen deigen kvelden i forveien og lar den heve over natta på kjøkkenbenken. Morgningen etter elter og etterhever jeg deigen før steking, og serverer noe så enkelt som frukt hvis noen er sultne før julebrødet er ferdig. Det gir oss alle litt tid for ekstra kos og ekstra god mat om morgningene!


Eltefritt Julebrød

Ingredienser:

 • ½ pk tørrgjær
 • 5 ss sukker
 • 5 dl helmelk
 • 700 g mel
 • ½ ts salt
 • 3 ts kardemomme
 • ½ ts kanel
 • 150 g rosiner

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle.
 2. Bland inn melken. Deigen kan virke litt klissete og seig, men det gjør ingenting.
 3. La den stå på kjøkkenbenken over natta.
 4. Elt deigen på en melet overflate i et par minutter.
 5. La den ligge på benken på et bakepapir med et kjøkkenhåndkle over seg. Etterhev i 1,5-2 timer.
 6. Sett gryta med lokk på rist nederst i ovnen. La den varme seg opp sammen med ovnen til 150 grader.
 7. Ta ut gryta og ha deigen forsiktig over i gryta. Vær forsiktig for gryta er utrolig varm!
 8. Sett på lokket og la den stå i ovnen i 25-30 minutter.
 9. Ta av lokket og la den steke i 5-10 minutter. Ta ut brødet og bank på det. Høres det hult ut er brødet ferdig.
 10. La brødet avkjøle seg i 5-10 minutter.
 11. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read
Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fcec89a2b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Julekonfekt

1 Mins read
Lag lekre julegaver til venner og familie med denne superenkle juleoppskriften! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fcec8bd80', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mailendere

1 Mins read
Ta med barna å lag friske mailendere til jul! Mailendere er myke, smørkjeks med en frisk smak av sitron. Passer perfekt som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fcec8dec9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: