Middag

Tradisjonelt Pinnekjøtt

1 Mins read

Pinnekjøtt er et must for mange i løpet av juletiden. Noen har det i førjulstiden, noen på selve julaften og andre i romjulen eller på nyttårsaften. Hos oss er det tradisjonelt å spise pinnekjøtt både i førjulstiden og i romjula, men jeg drister meg i ny og ne til å lage både ribbe og pinnekjøtt på julaften. (Begge vi voksne i huset tilhører familier med ribbe som julemat, men jeg må nok si at jeg egentlig tilhører Team Pinnekjøtt).

Det tradisjonelle pinnekjøttet serveres med kålrotstappe og kokte poteter (noen har også julepølse eller vossakorv til). Denne oppskriften bruker potetene som rist til pinnekjøttet, noe som gir mer smakfulle poteter. En ting mindre å tenke på, og en gryte mindre å vaske opp er heller ikke så ille!

Tilhører du Team Pinnekjøtt?


Tradisjonelt pinnekjøtt

Ingredienser

 • 2-2,5kg pinnekjøtt
 • Ca. 1 kg mandelpoteter

Slik gjør du det:

 1. Legg pinnekjøttet i vann i minst 24 timer. Bytt vann et par ganger.
 2. Vask mandelpotetene. Legg de nederst i kjelen.
 3. Plasser pinnekjøttet oppå mandelpotetene. Ha over vann slik at det nesten dekker potetene.
 4. La det koke i rundt 3 timer, helt til kjøttet begynner å slippe taket på beina. Etter fyll med vann hvis nødvendig.
 5. Sett stekeovnen på 200 grader.
 6. Ha pinnekjøttet over på et stekebrett. Sett det midt i ovnen i 5-10 minutter.
 7. Hell av vannet og legg potetene i en serveringsbolle.
 8. Ta ut pinnekjøttet og legg på et serveringsfat.
 9. Server sammen med vossakorv og kålrotstappe.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read
Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a773c1fe37', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Julekonfekt

1 Mins read
Lag lekre julegaver til venner og familie med denne superenkle juleoppskriften! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a773c22013', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mailendere

1 Mins read
Ta med barna å lag friske mailendere til jul! Mailendere er myke, smørkjeks med en frisk smak av sitron. Passer perfekt som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a773c2415e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: