Kaker og DessertVegetar

Veganske karameller

1 Mins read

Fløtekarameller er noe vi lager til jul hvert eneste år. Fløtekaramellene jeg vanligvis lager er laget på blant annet ekte smør og fløte. Dette er to produkter som veldige mange ikke kan spise (eller velger å ikke spise). For å inkludere disse i juleforberedelsene og den deilige smaken av hjemmelaget karamell. Derfor har jeg i år laget veganske karameller. Disse passer perfekt for alle som må spise melkefritt! De er super enkle å lage, og man smaker ikke forskjellen fra vanlig karamell og vegansk karamell så smaken forsvinner heller ikke!


Veganske karameller

Ingredienser:

 • 2.5 dl plantebasert fløte (jeg bruker oatly)
 • Ca. 1,5 dl sirup
 • 1,5 dl sukker
 • 150 g plantebasert smør (jeg bruker smøremyk)
 • 3 tys vaniljesukker med ekte vanilje

Slik gjør du det:

 1. Ha plantebasert fløte, sirup og sukker i en kjele. Skru varmen til middels varme, og la det smelte sammen mens du rører ofte (dette tar ca. 20 minutter).
 2. Tilsett smør i terninger og vaniljesukker mens du rører.
 3. La det stå i ca. 5 minutter til.
 4. Ha karamellen i former (jeg bruker 1-2 brødformer kledd i bakepapir) og sett kjølig i cirka en time.
 5. Ta ut karamellen av formene og del i ruter. Har du konfektformer som ikke trengs å deles opp kan du hoppe over dette og la de stå i minst 2 nye timer.
 6. Når karamellrutene har blitt faste kan du ta de ut og pakke de inn separat slik at de ikke klistrer seg til hverandre.
 7. Nyt!
You may also like
Bakst

Sjokoladekjeks med Ganache

1 Mins read
Hvis du ikke er så veldig begeistret for de tradisjonelle julekakene eller du bare har lyst til å prøve deg på noe… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a631fbf1fb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a631fc16bc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Pepperkakesnacks med Dumle

1 Mins read
Det er ikke alle som ønsker å bruke flere timer på kjøkkenet til jul. Er du en av disse eller har du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a631fc3605', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: