BakstKaker og Dessert

Hjemmelagd Marsipan(figurer)

1 Mins read

Å lage egen marsipan krever litt jobb. Hvis man ikke er så heldig at man har en elektrisk kvern (noe jeg ikke har…) kan det være ganske tungt og kjedelig å sitte å kverne mandler. Men smaken er det ingenting i veien med, og om jeg får si det selv så er hjemmelagd marsipan MYE bedre enn marsipan kjøpt i butikk.

I år var 5-åringen med å lage marsipan fra start til slutt, og det var utrolig koselig! Han var med på både kverning, elting og å lage figurer. Sistnevnte er nok alle sin favoritt! Lag smakfulle marsipanfigurer i alle farger og fasonger, spis selv, server til gjester eller gi bort til noen du er glad i!


Hjemmelagd marsipan

Ingredienser:

 • 250 g mandler
 • 250 g melis
 • 1 eggehvite
 • 1 ss nøytral olje
 • Konditorfarger (anbefaler gelefarge for sterkere farge og diverse pynt

Slik gjør du det:

 1. Start med å fylle en kjele med vann. Kok den opp og ha alle mandlene oppi. Når mandlene er ferdig skoldet ser man at skallet begynner å løsne. Hell av vannet og ta av skallet på alle mandlene.
 2. Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle og la tørke i minst 24 timer.
 3. Kvern mandlene med en kvern.
 4. Bland de kvernede mandlene sammen med melis og kvern denne nye blandingen en gang til.
 5. Bland inn eggehvite i blandingen. Hvis den er for tørr og du ikke klarer å lage en ordentlig deig av det, til sett litt nøytral matolje. Blir den for seig kan du ha litt melis og elte inn.
 6. La deigen stå kjølig før du skal bruke den.
 7. For å lage marsipan med farge på så tar du en del av deigen. Har på et par dråper konditorfarge og knar dette inn i deigen.
 8. Lag marsipanfigurer i alle regnbuens farger og alle mulige fasonger.
 9. Kos deg!
You may also like
BakstKaker og Dessert

Nelliknøtter

1 Mins read
Disse sprø og smakfulle nelliknøttene er perfekte å bake i førjulstiden. Server de ved besøk, til kaffen eller pakk de inn å… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fccb911fc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Annetkrydder

Pumpkin Spice

1 Mins read
Smaken “pumpkin pie” eller “pumpkin spice” har med de siste årene blitt en populær smak på alt fra drikke til bakst. Denne… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fccb936ce', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Annet

Julemarengs

1 Mins read
Marengs, eller pikekyss, er er deilig godteri som smelter på tunga. Enkle å lage og fantastiske å gi bort. Har du forresten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fccb957f4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: