Hjemmelagd Marsipan(figurer)

753

Å lage egen marsipan krever litt jobb. Hvis man ikke er så heldig at man har en elektrisk kvern (noe jeg ikke har…) kan det være ganske tungt og kjedelig å sitte å kverne mandler. Men smaken er det ingenting i veien med, og om jeg får si det selv så er hjemmelagd marsipan MYE bedre enn marsipan kjøpt i butikk.

I år var 5-åringen med å lage marsipan fra start til slutt, og det var utrolig koselig! Han var med på både kverning, elting og å lage figurer. Sistnevnte er nok alle sin favoritt! Lag smakfulle marsipanfigurer i alle farger og fasonger, spis selv, server til gjester eller gi bort til noen du er glad i!


Hjemmelagd marsipan

Ingredienser:

 • 250 g mandler
 • 250 g melis
 • 1 eggehvite
 • 1 ss nøytral olje
 • Konditorfarger (anbefaler gelefarge for sterkere farge og diverse pynt

Slik gjør du det:

 1. Start med å fylle en kjele med vann. Kok den opp og ha alle mandlene oppi. Når mandlene er ferdig skoldet ser man at skallet begynner å løsne. Hell av vannet og ta av skallet på alle mandlene.
 2. Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle og la tørke i minst 24 timer.
 3. Kvern mandlene med en kvern.
 4. Bland de kvernede mandlene sammen med melis og kvern denne nye blandingen en gang til.
 5. Bland inn eggehvite i blandingen. Hvis den er for tørr og du ikke klarer å lage en ordentlig deig av det, til sett litt nøytral matolje. Blir den for seig kan du ha litt melis og elte inn.
 6. La deigen stå kjølig før du skal bruke den.
 7. For å lage marsipan med farge på så tar du en del av deigen. Har på et par dråper konditorfarge og knar dette inn i deigen.
 8. Lag marsipanfigurer i alle regnbuens farger og alle mulige fasonger.
 9. Kos deg!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: