BakstFrokostLunsj

Saftig Rugbrød

1 Mins read

Et saftig rugbrød med pålegg er en slager i matboksen. Dette rugbrødet her tar gjerne litt tid å lage med all hevingen og sånn, men resultatet blir perfekt! Og en god nistepakke kan fort være med å snu på en ellers trist dag, så gode og næringsrike matpakker er viktig til både store og små!


Rugbrød

Ingredienser:

 • 500 g rugmel
 • 1 pk gjær
 • 350 g hvetemel
 • 100 g linfrø
 • 7 dl vann
 • 1 ts salt
 • 100 g solsikkefrø
 • 2 ss honning

Slik gjør du det:

 1. Bland rugmel med lunkent vann. La det stå på kjøkkenbenken i minst 5 timer, jeg pleier å la det stå over natta.
 2. Bland sammen resten av ingrediensene sammen med rugmel-blandingen.
 3. La den heve på et lunt sted i 30-60 minutter.
 4. Strø litt mel på en overflate og rull deigen til to brød. Ha det i to brødformer som er smurt eller med bakepapir.
 5. La de heve i 45-60 minutter på et lunt sted.
 6. Forvarm ovnen på 180 grader. Sett brødformene på en rist midt i ovnen, og la de steke i 40-45 minutter.
 7. Velt brødene ut av formene og la de avkjøle seg på en rist.
 8. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138a0053e06', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138a00553a1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Grove Pitabrød

1 Mins read
Pitabrød er et stykke svært luftig rundstykke som kan brukes til så mangt! Disse er perfekte som en erstatter for brødskiva i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138a005698e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: