Farlig god vegetarlasagne

1.3K

En vegetarlasagne er en super deilig så kalt “comfort food” som er proppfull av grønnsaker og andre godsaker. En kjøttfri lasagne trenger for all del ikke å være en kjedelig lasagne, tvert imot kommer denne vegetarlasagnen garantert til å ta deg med storm.

Vegetarlasagne

Ingredienser:

Tomatsaus:

 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 3 gulrøtter
 • 1 liten søtpotet
 • 3 ss tomatpure
 • 1ss sukker
 • 2 ts salt
 • 1 ts pepper

Spinatblanding:

 • 125g spinat
 • 1 liten løk
 • 300g sjampinjong
 • 2 hvitløksfedd

Ostesaus:

 • 1 beger ricotta ost
 • 1 beger creme fraiche
 • 250 g revet gulost
 • ½ ts salt
 • ½ ts muskat
 • 8-12 lasagneplater
 • Ca. 300g revet ost til topping
 • Smør/olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Start med tomatsausen: Finhakk løk og hvitløk. Fres de et par minutter på medium varme før du tilsetter gulrot og søtpotet hakket opp i små biter. La dette steke i 4-5 minutter før du tilsetter tomatpure, hakkede tomater, sukker, salt og pepper. La det stå å småputre i minst 20 minutter før du starter på neste trinn.
 2. Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar en ildfastform.
 3. Bland sammen alle ingrediensene til ostesausen i en bolle og sett til side.
 4. Finhakk løk og hvitløk til spinatblandingen og ha de i en egen stekepanne. La det frese et par minutter før du tilsetter en klump smør og sjampinjongen. La det steke noen minutter til soppen begynner å få litt farge. Hell all spinaten i stekepanna og vent til den begynner å falle sammen, rør godt slik at alt blander seg.
 5. Start med et lag tomatsaus, deretter pastaplater med spinatblanding toppet med ostesaus. Ha på et nytt lag med pastaplater og gjenta prosessen. Avslutt med revet ost på toppen.
 6. Sett midt i ovnen å la steke i 25-30 minutter. Avkjøl 5-10 minutter før servering.
 7. Server med hvitløksbrød og salat.
 8. Nyt!

Join the Conversation

 1. zappa150 says:

  Hei.

  Har hatt denne til middag, veldig god. Jeg har faktisk prøvd flere oppskrifter fra deg. Det jeg savner litt er hvor mange porsjoner eller til hvor mange personer de forskjellige oppskriftene er til. Kommer fortsatt til å lage flere av dine oppskrifter.

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: