MiddagVegetar

Farlig god vegetarlasagne

1 Mins read

En vegetarlasagne er en super deilig så kalt “comfort food” som er proppfull av grønnsaker og andre godsaker. En kjøttfri lasagne trenger for all del ikke å være en kjedelig lasagne, tvert imot kommer denne vegetarlasagnen garantert til å ta deg med storm.

Vegetarlasagne

Ingredienser:

Tomatsaus:

 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 3 gulrøtter
 • 1 liten søtpotet
 • 3 ss tomatpure
 • 1ss sukker
 • 2 ts salt
 • 1 ts pepper

Spinatblanding:

 • 125g spinat
 • 1 liten løk
 • 300g sjampinjong
 • 2 hvitløksfedd

Ostesaus:

 • 1 beger ricotta ost
 • 1 beger creme fraiche
 • 250 g revet gulost
 • ½ ts salt
 • ½ ts muskat
 • 8-12 lasagneplater
 • Ca. 300g revet ost til topping
 • Smør/olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Start med tomatsausen: Finhakk løk og hvitløk. Fres de et par minutter på medium varme før du tilsetter gulrot og søtpotet hakket opp i små biter. La dette steke i 4-5 minutter før du tilsetter tomatpure, hakkede tomater, sukker, salt og pepper. La det stå å småputre i minst 20 minutter før du starter på neste trinn.
 2. Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar en ildfastform.
 3. Bland sammen alle ingrediensene til ostesausen i en bolle og sett til side.
 4. Finhakk løk og hvitløk til spinatblandingen og ha de i en egen stekepanne. La det frese et par minutter før du tilsetter en klump smør og sjampinjongen. La det steke noen minutter til soppen begynner å få litt farge. Hell all spinaten i stekepanna og vent til den begynner å falle sammen, rør godt slik at alt blander seg.
 5. Start med et lag tomatsaus, deretter pastaplater med spinatblanding toppet med ostesaus. Ha på et nytt lag med pastaplater og gjenta prosessen. Avslutt med revet ost på toppen.
 6. Sett midt i ovnen å la steke i 25-30 minutter. Avkjøl 5-10 minutter før servering.
 7. Server med hvitløksbrød og salat.
 8. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a67eaeff0c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a67eaf2919', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a67eb00cc0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

3 Comments

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: