Middag

Nasi Goreng (stekt ris)

1 Mins read

Nasi Goreng er Indonesia sin nasjonalrett. Direkte oversatt betyr Nasi Goreng “stekt ris” på indonesisk, og det er en veldig spot on beskrivelse av denne retten. Nasi Goreng er nemlig stekt ris med et speilegg på toppen. Denne retten er egentlig en frokostrett og ble brukt til å kvitte seg med rester av ris fra gårsdagens middag. Nasi Goreng har en mild, men smakfull smak og er utrolig enkel å lage. Med få ingredienser er denne perfekt på dager man har mye å gjøre og ønsker seg en rask middag. Men den passer også som skikkelig digg og enkel kosemat!

Nasi Goreng (ca. 3-4 personer)

Ingredienser:

 • Ca. 600 g kokt ris
 • 3-4 egg (1 egg per pers)
 • 3 sjalottløk
 • 3 ss olje
 • 3 ts fish sauce
 • 4 hvitløksfedd
 • 2 vårløk
 • Ca. ½ rød chili
 • 3 ss ketjap manis

Slik gjør du det:

 1. Kok risen og sett til side hvis du dette ikke er gjort. Finhakk chili og hvitløk, og skjær sjalottløken i strimler.
 2. Varm olje i en stekepanne med litt høy kant (gjerne en wokpanne).
 3. Ha i fiskesausen. Etterfulgt av sjalottløken og hvitløken. La dette steke til det er gyllent.
 4. Når løken er gyllen tilsett chili og ris. Bland alt godt sammen og stek på medium til høy varme. Hvis du synes at risen begynner å bli tørr bland inn 2-3 ss med vann. La dette steke til alt er gjennomvarmt og godt blandet.
 5. Rør inn ketjap manis. Bland godt! Hell risen direkte over i skålene de skal serveres i.
 6. Ha i litt olje i stekepanna igjen og stek eggene.
 7. Plasser ett egg per porsjon, finhakk en vårløk og strø vårløk over eggene og risen før servering
 8. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Asiatisk Biff- og løkgryte

1 Mins read
Asiatisk Biff- og løkgryte er en rask og fantastisk velsmakende middagsrett du lett slenger sammen på rundt 30 minutter. Server sammen med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518dfba3f4f3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kyllingboller i sesamsaus

1 Mins read
Prøv deg på disse smakfulle kyllingkjøttbollene servert sammen en søt og god saus. Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518dfba40af2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Saftig Kylling i sursøt saus

1 Mins read
Lag denne saftige take away favoritten selv hjemme! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518dfba4219b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: