Potetbrød

1.2K

Potetbrød er en perfekt måte å bli kvitt de siste potetene etter middagen! Ingenting er som å gi rester en ny og spennende form. Denne gangen er det de kokte potetene man i ny og ne har til overs som skal få bli til noe nytt, nemlig et potetbrød! Potetbrød er et saftig og smakfullt eltefritt brød. Potetene gjør brødet mer saftig og mettende enn et hetl vanlig brød gjør, og er like godt på matpakka som et vanlig brød.

Eltefritt Potetbrød

Ingredienser:

 • Ca. 200 g ferdigkokt potet (2-3 poteter)
 • 10 g fersk gjær (1/2 ts tørrgjær)
 • 300 g hvetemel
 • 200 g sammalt grovt mel
 • 20 g valmuefrø
 • 3,5 dl kaldt vann
 • 1 ts salt
 • 1 ts olje

Slik gjør du det:

 1. Smuldre opp fersk gjær i vann og rør godt. (Tørrgjær går med melet).
 2. Mos potetene med en gaffel og bland sammen med vannet og gjæren. Husk å skrell poteten først!
 3. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør inn vannblandingen i de tørreingrediensene. La deretter deigen stå i bollen under lokk eller plast i minst 12 timer.
 4. Hell deigen ut på en melet overflate. Bruk bretteteknikken hvor du forestiller deg deigen som en firkant hvor du skal brette inn alle sidene mot midten flere ganger.
 5. Ha 1 ts olje i bakebollen og smør det langs kanten av bakebollen. Legg deigen tilbake i bollen og la stå i 2-3 timer.
 6. Sett en gryte med lokket inn i stekeovnen på og skru stekeovnen på 250 grader. La ovnen varme seg opp og gryta varme seg opp, dette tar ofte rundt 30-45 minutter. Så sett i gang denne prosessen når det er cirka 45 min igjen av hevingen.
 7. Ta ut gryta og hell deigen direkte fra bakebollen ned i gryta. Sett på lokket og sett den inn i ovnen igjen (cirka midt i) i 20 minutter.
 8. Senk temperaturen til 220 grader og ta av lokket. La brødet stå i 15 minutter til.
 9. Ta ut og la det avkjøle seg i gryta eller på en rist.
 10. Server med ditt yndlingspålegg.
 11. Nyt!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: