Teriyaki Laks

974

Teriyaki laks er en rask og sunn middag som hele familien kommer til å elske. Dette er en typisk hva-har-du-i-kjøleskapet-rett (noe jeg ELSKER), men den er også helt fantastisk sånn som denne original oppskriften er. Den passer også utmerket til både kylling og tofu, så her er det mange muligheter til å variere å få en ny middagsfavoritt.

Teriyaki laks

Ingredienser:

 • 400 g laksefilet
 • 2-3 ss teriyakisaus
 • 2 sjalottløk / 1 rødløk
 • 2 ss revet fersk ingefær
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 søt paprika
 • ½ chili
 • 1 vårløk
 • ½ lime
 • 3 ss sesamfrø
 • 1 pk eggenudler (ca. 250 g tørr)
 • Olje/smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Skjær laksefiletene i passe store biter. Ha laksebitene i en pose eller en bolle sammen med teriyakisausen, vend alle godt slik at alle får saus på seg. (La gjerne stå i en stund før du skal lage middagen så smaken virkelig får satt seg, men det er ikke nødvendig). Smør en ildfastform og ha laksebitene over i denne.
 3. Sett laksen midt i ovnen i cirka 10 minutter eller til det er gjennomstekt.
 4. Kok nudlene som anvist på pakken.
 5. Varm opp litt smør eller olje i en stekepanne. Fres finhakket ingefær, hvitløk, chili og løk i et par minutter. Tilsett paprikaen i strimler og la steke i et minutt eller to, før du har oppi ferdigkokte nudler. Bland godt sammen.
 6. Tilsett laksebitene. Pynt med finskåret vårløk og dryss over sesamfrø før servering.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: