MiddagSupper

Rask thaisuppe

1 Mins read

Ingenting er bedre enn en rask middag når hverdagens mas og tidsklemma slår til. Jeg mener at god mat det skal man spise hele uka, og til hvert eneste måltid. Matglede er en stor del av hverdagen vår enten vi tenker over det eller ikke, og da gjelder det å bevare matgleden midt i uka også.

Denne thaisuppa er rask, enkel og krever kun å skjære opp et par grønnsaker, ha et protein og koke opp så er alt klart. Kyllingen (og kyllingbuljongen) kan enkelt byttes ut med alle typer fisk, linser eller tofu hvis man heller foretrekker det. La hverdagen bli fylt med matglede med denne smaksrike og raske thaisuppa!

Rask thaisuppe

Ingredienser:

 • 2-3. kyllingfilet
 • 2 gulrøtter
 • 2 bokser kokosmelk
 • 4 hvitløksfedd
 • Ca. 20 g fersk ingefær
 • ½ – 1 søt paprika
 • 1 stor løk
 • 2 ss red curry paste
 • 1 buljongterning
 • 2 dl vann
 • ¼ rød chili (kan sløyfes)
 • ½ lime
 • Kokosolje til steking.

Slik gjør du det:

 1. Skjær kyllingen i passe store biter. Stek raskt på middels til høy varme i en stekepanne sammen med kokosolje. Sett kyllingen til side.
 2. Finhakk chili, hvitløk, ingefær og løk. Jeg liker å bruke en blender for å få det helt finhakket. Skjær gulrøttene i strimler og kutt opp paprikaen.
 3. Fres hvitløk, chili, løk og ingefær i cirka 2-3 minutter med litt kokosolje i en gryte. Tilsett deretter red curry paste og rør denne godt ut.
 4. Hell kokosmelken over i gryta. Knus buljongterningen og rør den ut i 2 dl vann, før du heller dette i samme gryte. Følg på med gulrøttene og paprikaen. La dette småputre i ca 15 minutter eller til grønnsakene er møre.
 5. Ha i saften av ½ lime samtidig som kyllingen. Smak til med eventuelt salt og pepper. La suppa stå i rundt 5 minutter til slik at kyllingen får litt varme.
 6. Server med en gang.
 7. Nyt!  
You may also like
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731296a981e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731296ab36b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupperSupperVegetar

Spicy Gulrotsuppe med Tortelloni

1 Mins read
  I disse kalde forkjølelsestider er det veldig greit å ha enkle, sunne middager som er raske å lage og som gjør… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731296ad5b0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d