BakstLunsj

Quinoabrød

1 Mins read

Quinoa er en type frø som man gjerne bruker i salater eller som tilbehør til et protein. Men har du noen gang prøvd å bake med det? Quinoa gir brødet en saftig og mer smakfull konsistens, og hjelper deg å være mett lenger. Jeg liker å bruke en quinoa mix som er en blanding av svarte og lyse quinoafrø.

Quinoabrød

Ingredienser:

 • 120 g tørr quinoa
 • 10 g fersk gjær
 • 250 g grovt mel
 • 250 g hvetemel
 • 3 dl kaldt vann
 • 1 ts salt

Slik gjør du det:

 1. Kok quinoa som anvist på pakken. La quinoaen avkjøle seg helt. Ta vare på 1 ss til å strø på toppen.
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle sammen med quinoaen.
 3. Smuldre og bland ut gjæren i det kalde vannet. Rør det inn i ingrediensene i bakebollen. La det stå under plast eller lignende i minst 12 timer.
 4. Hell deigen ut på en melet overflate. Brett deigen som om det er et ark som du skal brette alle fire sidene inn mot midten. Gjenta denne prosessen 3-4 ganger. Ha litt mel eller olje nederst i bakebollen, legg deigen tilbake å la heve i cirka 2 timer til. Når det er cirka 30 minutter igjen av hevetiden kan du sette inn en brødform i ovnen og sette ovnen på 250 grader.
 5. Ta formen ut av ovnen (pass på den er varm!). Ha deigen over i formen. Pensle med litt vann og dryss over litt quinoa. Legg aluminiumsfolie over brødet og la det steke midt i ovnen i ca. 25 minutter.
 6. Ta av aluminiumsfolien og la de stå i 10-15 minutter til så skorpa kan bli sprø og få litt farge. Bank gjerne lett på brødet for å sjekke om det er ferdig, en litt hul lyd er lyden du ønsker å høre.
 7. La avkjøle seg litt på rist før servering.
 8. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6572ffd91ef3a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6572ffd9203e9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Herlig Hverdagsbrød

1 Mins read
Brød er nok det de aller fleste av oss spiser og/eller serverer opptil flere ganger i uka. Det finnes utrolig mange brødsorter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6572ffd921d27', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d