Quinoabrød

1.1K

Quinoa er en type frø som man gjerne bruker i salater eller som tilbehør til et protein. Men har du noen gang prøvd å bake med det? Quinoa gir brødet en saftig og mer smakfull konsistens, og hjelper deg å være mett lenger. Jeg liker å bruke en quinoa mix som er en blanding av svarte og lyse quinoafrø.

Quinoabrød

Ingredienser:

 • 120 g tørr quinoa
 • 10 g fersk gjær
 • 250 g grovt mel
 • 250 g hvetemel
 • 3 dl kaldt vann
 • 1 ts salt

Slik gjør du det:

 1. Kok quinoa som anvist på pakken. La quinoaen avkjøle seg helt. Ta vare på 1 ss til å strø på toppen.
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle sammen med quinoaen.
 3. Smuldre og bland ut gjæren i det kalde vannet. Rør det inn i ingrediensene i bakebollen. La det stå under plast eller lignende i minst 12 timer.
 4. Hell deigen ut på en melet overflate. Brett deigen som om det er et ark som du skal brette alle fire sidene inn mot midten. Gjenta denne prosessen 3-4 ganger. Ha litt mel eller olje nederst i bakebollen, legg deigen tilbake å la heve i cirka 2 timer til. Når det er cirka 30 minutter igjen av hevetiden kan du sette inn en brødform i ovnen og sette ovnen på 250 grader.
 5. Ta formen ut av ovnen (pass på den er varm!). Ha deigen over i formen. Pensle med litt vann og dryss over litt quinoa. Legg aluminiumsfolie over brødet og la det steke midt i ovnen i ca. 25 minutter.
 6. Ta av aluminiumsfolien og la de stå i 10-15 minutter til så skorpa kan bli sprø og få litt farge. Bank gjerne lett på brødet for å sjekke om det er ferdig, en litt hul lyd er lyden du ønsker å høre.
 7. La avkjøle seg litt på rist før servering.
 8. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: