Softis på tur

1.3K

Visste du at turer på vinterstid ikke bare trenger å være pølser eller pinnebrød på bål eller pølse på termos? Pakker du med deg de rette ingrediensene kan du også lage softis på tur! Så fyll opp en termos med melk og fløte, gjør klar et par plastposer med salt og de andre ingrediensene og kos deg med en iskald softis som du har laget helt selv. Men vær obs på at du må ha gode, tykke votter for å gjøre dette! Den kjemiske reaksjonen mellom salt og snø føles nesten brennende hvis den kommer i kontakt med huden!

Softis på tur

Ingredienser:

 • 3 dl fløte
 • 2 dl helmelk
 • 100 g sukker
 • 3 ss vaniljesukker
 • 250-300 g salt
 • Strøssel eller annen valgfri topping (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Ta med deg en 6 L pose som du putter salt i. En 2 L pose hvor du blandet sammen vaniljesukker og sukker. Også kan du ta en flaske med fløte og melk.
 2. Hell melk og fløte over i posen med sukker og vaniljesukker. Knyt posen godt igjen.
 3. Fyll posen med salt halvveis med snø. Putt posen med ingrediensene ned i posen med snø og salt, og fyll på med enda litt snø før du knyter godt igjen. TA PÅ VOTTER! Rist og «kna» denne posen i cirka 10 minutter. Hvis du klemmer forsiktig på posen med ingredienser vil du merke det når den har blitt tykkere i konsistensen og når den har blitt til is.
 4. Klipp et hull i posen med alt i og ta ut posen med softis. Tørk godt av den så du ikke får salt på deg. Klipp et lite hull og klem ut isen i kopper.
 5. Ha på strøssel eller annen topping hvis ønskelig før servering.
 6. Nyt!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: