Middag

Kinesisk Svinewok

1 Mins read

Wok er en rett som det er vanskelig å ikke bli glad. Wok passer de aller aller fleste, og man kan i teorien ha hva man vil i. Vi lager ofte wok for å rydde opp i grønnsaksskuffen. Wok kan også være en fin måte å la barna selv velge hvilke grønnsaker dere skal woke, og kanskje prøve å introdusere noen nye smaker eller nye grønnsaker.

Denne kinesiske svinewoken er akkurat passe tung på smak til at de aller fleste vil elske den!

Kinesisk svinewok (4 personer)

Ingredienser:

 • 500 g svinekjøtt, i strimler
 • 2 ss brunt sukker
 • 2 ss soyasaus
 • 1,5 ts femkrydder / five spice
 • 1 ts fish sauce
 • 1 ss maizena
 • Olje til steking
 • 300 g risnudler, ukokt
 • 250 g sukkererter
 • 2 gulrøtter
 • 1 rød løk
 • 1 ss revet ingefær
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 pak choi / kinakål
 • 0,5 dl buljong
 • 0.5 dl oystersauce
 • 1 håndfull cashewnøtter
 • 1 vårløk
 • 1 rød chili

Slik gjør du det:

 1. Bland maizena og svinestrimler i en bolle. Kna det godt sammen slik at alle svinestrimlene får maizena på seg. La det stå i et par minutter.
 2. Rør sammen brunt sukker, soyasaus, femkrydder og fish sauce. Hell dette over svinestrimlene og rør godt.
 3. Varm litt olje i en wokpanne eller høy stekepanne. Stek svinestrimlene i 2-3 omganger og sett til side.
 4. Star t å koke risnudlene som anvendt på pakken.
 5. Skjær løk i strimler. Press ingefær og hvitløk. Skjær gulrøtter og paprika.
 6. Ha litt mer olje i wokpanna, sett den opp på høy varme.
 7. Start med å ha i løk, hvitløk, ingefær, paprika og gulrøtter. Dette skal få steke i cirka 5 minutter, før du tilsetter svin, pakchoy, sukkererter, oystersauce og buljong. Wok i 2-3 minutter.
 8. Rør inn nudlene.
 9. Dryss til slutt over cashewnøtter, finskåret vårløk og skåret chili.
 10. Nyt!

You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651382a47cb7d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651382a47e7ae', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651382a4803d9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: