Rask og sunn Eggefrokost med sopp og spinat

670

Frokosten sies å være det aller viktigste måltidet vårt. Til tross for at dette skal være det viktigste måltidet skal jeg ærlig innrømme at dette er måltidet jeg synes er kjedeligst og vanskeligst. Det er sjelden mulighet for så mye annet enn den vanlige brødskiva, frokostblandingen eller havregrøten når alle skal rekke jobb, skole og barnehage. Så blir du like lei av vanlig frokost som meg, så har jeg bare et råd til deg; varier frokosten! Variasjon i kosten er ikke bare viktig for å kunne passe på å få i seg de rette næringsstoffene, det er viktig for at man ikke skal bli lei og kutte ut måltider også!

De siste dagene har jeg fått skikkelig dilla på egg. Egg kan heldigvis varieres og tilberedes i mange forskjellige former i tillegg til at det er sunt! Denne raske eggefrokosten servers med en spinatblanding satt sammen av sopp, hvitløk og spinat. Den er heldigvis både smakfull, rask og sunn! Perfekt når man vil ha en ekstra smakfull frokost (eller lunsj) som både er sunn og enkel.

Rask eggefrokost med sopp og spinat (1 pers)

Ingredienser:

 • 1-2 egg
 • Ca. 50 g sopp
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 neve spinat (ca. 30g)
 • Smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Finn frem to små stekepanner.
 2. Ha en liten smørkladd i stekepanna hvor du skal steke egg, og litt ekstra smør i den andre.
 3. Finhakk hvitløken og skjær soppen i ønsket størrelse. Vask og rens spinaten.
 4. Stek eggene til speilegg i den ene stekepanna.
 5. Ha soppen i stekepanna med mest smør og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter hvitløken. Dette skal få steke i 1-2 minutter før spinaten legges i stekepanna. Rør alt sammen når spinaten har sunket sammen.
 6. Legg spinatblandingen og speileggene på en tallerken. Dryss gjerne over ønsket krydder hvis det er ønskelig før servering.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: