Bakst

Gresk inspirert brød med yoghurt

1 Mins read

Ingenting er som en skive med nybakt brød til kveldsmaten! Dette brødet tar rundt 3-4 timer å lage fra du starter å lage deigen til du kan spise det, men det er bare SÅ godt! Yoghurten er med å gjør brødet ekstra saftig!

Denne oppskriften gir to brød!

Gresk brød med yoghurt (2 brød)

Ingredienser:

 • 1 pk fersk gjær
 • 3,5 dl vann
 • 1,5 ss havsalt
 • 2 dl naturell yoghurt
 • 200 g grovt mel
 • Ca. 850 g mel
 • 1 egg
 • 1,5 ss honning

Slik gjør du det:

 1. Ha vann, yoghurt og honning i en liten kjele. Varm det opp til det er fingertemperatur (ca. 37 grader) og rør ut gjæren.
 2. Ha alt det tørre i en bakebolle. Rør inn gjærblandingen, før du tilsetter egg og salt.
 3. Elt på middels hastighet i 5-8 minutter.
 4. Hev deigen i 1-1,5 time.
 5. Ha litt mel på benken og elt deigen ut. Del den i to emner som du former til brød. Form dem enten til 2 runde brød og legg dem på en stekeplate med bakepapir eller ha deigen i to smurte brødformer. La de etterheve i 30-40 minutter.
 6. Forvarm ovnen på 200 grader.
 7. Stek de midt i ovnen i cirka 30 minutter.
 8. Avkjøl på rist før du spiser dem.
 9. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573085b9ab95', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573085b9bfb9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573085b9d858', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d