Middag

Laks med jordbær og mynte

1 Mins read

Som dere helt sikkert har fått med dere er jordbær en stor del av sommerhverdagen her i huset. Jordbær er et av høydepunktene med sommeren, og da er det perfekt at jordbær kan brukes til nesten alt mulig!

Jordbær er fantastisk til både kaker og salater, men også som saus til middagen som i denne retten her. Denne sausen gir et friskt og nytt preg på laksen. Retten pleier jeg å servere med grønn salat og ris.

Laks med jordbær og mynte (4 personer)

Ingredienser:

 • 4-6 laksefilet
 • 100 g jordbær
 • 1 dl hvitvin (kan erstattes med buljong)
 • 2-3 ts hakket mynte
 • 1 ss maisenna
 • 1 ss sukker
 • ¼ ts muskatnøtt, revet
 • ¼ ts pepper
 • 1 dl vann
 • Olje/smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Visp sammen maisenna, sukker, muskat, pepper og vann i en liten kjele. Del jordbærene i mindre biter, og ha de sammen med hvitvinen oppi kjelen. Kok opp og la det småputre til det blir en tykk saus.
 3. Ha litt olje i en ildfastform og ha laksefiletene over i formen. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter.
 4. Når sausen har tyknet, ta den av plata og rør inn mynten. Ha sausen over laksen med en gang eller server i en skål så man kan forsyne seg med sausen selv.
 5. Server med ris og grønn salat.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137c2f28fe6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137c2f2a2ba', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137c2f2b443', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: