Bakst

Hjemmelaget Pølsebrød

1 Mins read

Pølsebrød er et must på tilbehørsbordet, spør du min mann. Vi er nemlig på vært vårt lag når det kommer til pølse i brød eller lompe. Han er er soleklart på team brød, mens jeg finner meg godt til rette på team lompe.

Disse pølsebrødene er lekende lette å lage, og de blir en stor suksess hos Team brød! Passer både på grillfest, til hverdags og i bursdager.

Er du Team Brød eller Team Lompe?

Hjemmelagde pølsebrød

Ingredienser:

 • Ca. 450g mel
 • ½ pk gjær
 • 1 ss smeltet smør
 • 2,5 dl lunkent vann/melk
 • 1 egg
 • 1 ss brunt sukker
 • Sesamfrø til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen alt det tørre i en bakebolle.
 2. Rør sammen smeltet smør, lunkent vann og egg i et desilitermål.
 3. Rør tørre og våte ingredienser sammen. Elt i 5-10 minutter.
 4. Sett til heving i 1-1,5 time. Deigen skal doble seg i størrelse.
 5. Ha deigen ut på en melet overflate. Del deigen opp i like mange emner. Jeg liker å veie dem og ha pølsebrød på mellom 60-80 g. Rull de til tykke pølser som du lett trykker ut slik at du får en fin pølsebrødform. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir, pass på å ha litt mellomrom mellom dem.
 6. Etterhev i ca 30 minutter.
 7. Sett ovnen på 200 grader.
 8. Pensle pølsebrødene lett med vann. Strø over sesamfrø.
 9. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter. Til de er gjennomstekt og har fått en gyllen farge.
 10. Avkjøl på rist før servering.
 11. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a73ab5f3bc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a73ab607c0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a73ab61b40', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: