Bakst

Grytebrød med havre og fetaost

1 Mins read

God fredag alle sammen!

Har du lyst på noe skikkelig godt til frokost eller lunsj i helgen? Da må du teste ut dette grytebrødet med have og fetaost. Det er så god smak i det!

Her kan du bruke hvilken fetaost du vil. Eksperimenter deg frem med hvilken fetaost du synes er best. Mine favoritter til dette brødet er fetaost med chili og fetaost med urter!

Grytebrød med fetaost

Ingredienser:

 • 200g hvetemel + til utbaking
 • 100 grovt mel
 • 150 g havregryn
 • 150 g havremel
 • 1 ss honning
 • 2 ts salt
 • ½ pose tærrgjær
 • 6 dl vann
 • 100g fetaost i terninger (gjerne med smak)
 • Havregryn og flaksalt til topping

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle. Tilsett vann og bruk en slikkepott til å bland alt sammen godt sammen. Deigen skal være klissete. La den stå over natta eller 12-18 timer.
 2. Ha en god dose med mel på kjøkkenbenken. Ha den klissete deigen ut på benken, elt deigen forsiktig inn i melet. Elt fetaosten forsiktig inn i deigen. Brett deigen sammen et par ganger som en konvolutt. Legg deigen over på et bakeark og la den etterheve i 1-2 timer.
 3. Forvarm en jerngryte med lokk og stekeovnen til 250 grader. La jerngryta varmes opp sammen med ovnen.
 4. Ha bakepapiret med brøddeigen over i gryta. Pensle raskt med vann og dryss på med havregryn og flaksalt, eller urter og frø om du vil.
 5. Stek nederst i ovnen med lokk i cirka 25-30 minutter. Stek så uten lokk i 5-10 minutter for en gylden og sprø skorpe.
 6. Avkjøl i gryta.
 7. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138a9753975', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Raske Brownie Cookies

1 Mins read
Skal du ha besøk om 30 minutter og trenger noe lett å servere? Eller er du kanskje bare fysen på noe skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138a9755370', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138a9756874', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: