Middag

Kyllingform med bacon

1 Mins read

Kyllingform med bacon er en god og mektig kyllingform med kremet saus og gode smaker.

Kyllingform med bacon (4-6 stk)

Ingredienser:

 • 4 dl kyllingbuljong
 • 1 brokkoli
 • 4 dl ris, ukokt
 • Ca. 100g bacon
 • 600 g kylling
 • 4 dl melk
 • 1,5 dl yoghurt naturell
 • 3 dl revet ost + litt til toppen
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts salt
 • 1 ts løkpulver
 • ¼ cayenne
 • 1 ts rosmarin
 • ½ pepper
 • 2 ss mel
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen 190 grader.
 2. Kok opp buljongen i en gryte. Ha i risen. Rør litt rundt slik at buljongen dekker risen og kok opp på nytt. Når vannet koker rører du litt, og senker varmen. Ha i brokkoli i buketter, la det kun ligge på toppen ikke rør rundt. Dekk med et lokk i 5 minutter.
 3. Etter 5 minutter slår du av plata og drar kjelen med ris og brokkoli til side. La det stå med lokk på til vi skal bruke det senere.
 4. Bland alt krydderet sammen i en skål.
 5. Skjær baconet i små biter og stek med litt olje. Stek det sprøtt, og legg det deretter over på et papirtørkle for å renne av seg.
 6.  Skjær kyllingen i biter. Stek sammen med litt olje og cirka 1/3 av krydderblandingen. La det steke til det nesten er helt gjennomstekt.
 7. Pisk sammen 1 dl melk og mel. Ha det i stekepanna du brukte til å steke baconet uten å vaske panna. Da får du med deg litt smaker fra fettet. Spe på med resten av melken og la det koke opp under jevnlig omrøring i 7-10 minutter til det har blitt en litt tykk saus. Bland inn resten av krydderet, yoghurt og ost. La osten smelte så du har en jevn og klumpfri saus.
 8. Bland sausen sammen med ris, brokkoli og kylling. Ha alt over i en ildfastform og strø over litt ost.
 9. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen, strø på baconet og sett tilbake i ovnen. Stek i enda 5-7 minutter.
 10. La retten hvile et par minutter før servering.
 11. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a58b32b32f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a58b32cd29', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a58b32e8ed', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: