Bakst

Pull apart hvitløksbrød

1 Mins read

Tilbehøret over alle tilbehør må være hvitløksbrødet! Det finnes så mange morsomme varianter man kan lage og det passer til så mangt! Alt fra supper til italiensk mat eller akkurat som det er kan dette brødet nytes til. Heldigvis er det noe av det enkleste som kan lages, man må bare ha litt tid til den hevinga!

Pull apart hvitløksbrød

Ingredienser:

 • Ca 600g mel
 • ½ pk gjær
 •  4 dl lunkent vann
 • 2 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 1 ss olje
 • 300g mykt smør
 • 1 bunt kruspersille
 • 4 hvitløksfedd

Slik gjør du det:

 1. Ha mel, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren i lunkent vann.
 2. Rør gjærblandingen ut i de tørre ingrediensene og ha i oljen. Elt deigen i 5-10 minutter til den blir fast og smidig.
 3. Sett til heving i cirka 1 time eller til den har hevet til dobbel størrelse.
 4. Finhakk hvitløk og kruspersille. Bland dette godt med mykt/romtemperert smør. Sett til side.
 5. Gjør klar en brødform med bakeark.
 6. Når deigen er ferdighevet. Ha den utover en melet overflate. Kjevle den ut i et rektangel, cirka på størrelse med en langpanne. Bruk en kniv eller pizzakutter til å dele rektangelet inn i 5 like store deler.
 7. Legg et deigemne foran deg og smør med hvitløksform (smør gjerne tykt på). Legg et nytt deigemne oppå deigen med smør og smør et nytt lag med hvitløkssmør. Fortsett slik til alle deigemnene er brukt opp.
 8. Legg deigen over i brødformen. Etterhev i 20-30 minutter. Forvarm ovnen til 215 grader.
 9. Stek midt i ovnen i cirka 25 minutter.
 10. Avkjøl et par minutter før servering.
 11. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139c4a281e7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139c4a29b82', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139c4a2b3b2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: