Bakst

Musliboller med mango

1 Mins read

Det er ikke alltid den vanlige brødskiva med gulost eller leverpostei i matboksen frister å spise til lunsj, Det å variere hva man spiser har utrolig mye å si på både kropp og sinn, det gjelder både barn og voksne.

Etter jeg selv fikk barn har jeg sett hvor mye lettere det er å variere min egen lunsj enn hva det er å variere barnas matpakker. Jeg har gjerne tilgang på enten kantine, mikro eller kjøleskap, noe barna sjeldent har tilgang på. For kropper som er i vekst er det derfor ekstra viktig å kunne variere slik at de både spiser maten de får med seg og at de får i seg nok. Det er ikke alltid tiden strekker til slik at man kan lage herskapsmåltider eller forme agurken som små stjerner, men med litt planlegging kan man fylle opp fryseren med mat som er enkelt å putte i matboksen og som er med å varierer litt.

Disse sunne, gode muslibollene med mango er perfekt i matboksen eller på tur, og du kan fint bake de sammen med barna!

Musliboller med mango (8-10 stk)

Ingredienser:

 • 260 g grovt mel
 • 260 g mel
 • 4 dl kefir
 • 1 pk tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 40 g rosiner
 • 40 g hasselnøtter
 • 40 g tørket mango
 • 2 ss honning/sirup
 • 1 egg til pensling
 • 2 ss frø til pynt (valgfritt)

Slik gjør du det:

 1. Bland mel, salt og gjær i en bakebolle.
 2. Tilsett kefir og elt i 8-10 minutter på medium hastighet.
 3. Grovhakk nøtter og mango. Bland nøtter, mango og rosiner inn i deigen.
 4. Hev på et lunt sted i 1-2 timer.
 5. Forvarm ovnen på varmluft på 230 grader. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.
 6. Ha deigen på en melet overflate. Del deigen i 8-10 emner som du ruller til boller. Legg bollene over på stekebrettet, etterhev i 20-30 minutter.
 7. Pensle med pisket egg og dryss over frøene.
 8. Stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.
 9. Avkjøl på rist før servering.
 10. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651393a5703a4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651393a5716dc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651393a572917', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: