Middag

Asiatisk Chili Biff

1 Mins read

Er du klar for en skikkelig hete opplevelse? Denne chili biffen er en av mine favoritter når det kommer til mine asiatiske retter. Denne chili biffen gir en skikkelig punch og er nok ikke for de som ikke ønsker det sterkt.

Tør du å smake på denne hotte retten?

Asiatisk Chili Biff (4-5 pers.)

Ingredienser:

 • 5-600 g strimlet biff
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 rød chili
 • Ca. 20 g fersk ingefær
 • Sesamolje til steking

Saus:

 • 3 dl appelsinjuice
 • 3-4 ss sitron-/limesaft
 • 1 dl soyasaus
 • 1 ss sriracha
 • 1 dl ketjap manis
 • 1 dl vann
 • 3 dl sweet chili saus
 • Sesamolje eller vanlig olje til steking
 • Nudler/ris til servering
 • 1-2 vårløk finsnittet til pynt
 • Koriander til pynt
 • Sesamfrø til pynt

Slik gjør du det:

 1. Bland biffstrimlene i en bolle sammen med maisenna. Bland alt godt slik at alle biffstrimlene blir dekket av maisenna. Sett til side.
 2. Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter eller til den har blitt redusert og tyknet til.
 3. Varm litt olje i en høy stekepanne. Stek kjøttet i flere omganger slik at det blir godt stekt uten å klistre seg til hverandre. Legg kjøttet til side.
 4. Sett på vann til ris eller nudler.
 5. Fres så finhakket hvitløk, chili og ingefær i litt ny olje i samme høye stekepanne. Stek i 40-60 sekunder.
 6. Legg kjøttet tilbake i stekepannen og hell over sausen. La det småkoke litt sammen slik at smakene setter seg og kjøttet blir gjennomvarmt.
 7. Server med ris eller nudler, toppet med finsnittet vårløk, sesamfrø og koriander.
 8. Nyt!

TIPS!

Prøvde du deg og synes den er god men altfor sterk? Ikke vær redd du kan fortsatt spise den, bare bland ut noen ss med sitronsaft eller limesaft i maten så vil det være med å redusere heten på maten.

Ønsker du å smake, men ikke gå så sterkt ut start med å redusere på srirachasausen, start med 1/4 ss og jobb deg oppover.

You may also like
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137d2ae96c6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137d2aeac19', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137d2aec328', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

2 Comments

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: