BakstLunsj

Pizzabolle med spelt og potet

1 Mins read

Har du igjen noen kokte poteter fra middagen og er usikker på hva du skal gjøre med de? Ikke kast de, bruk de heller på saftige og gode pizzaboller som du kan ha med i matboksen!

Oppskriften her er en basisoppskrift uten topping, men de er like gode med ulike toppinger og forskjellig typer oster. Så her er det bare å prøve seg frem!

Pizzabolle med spelt og potet (10-15 stk)

Ingredienser:

 • 350 g hvetemel
 • 150 g speltmel
 • Ca. 200 g kokt og skrelt potet
 • 1 ts eddik
 • ½ pakke gjær
 • 1 ss pizzakrydder (kan sløyfes)
 • 4 dl lunken vann/melk
 • 2 ts salt
 • 60-80 g tomatpure
 • Ca. 150 g revet ost
 • Topping hvis ønsket

Slik gjør du det:

 1. Mos potetene med en gaffel.
 2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
 3. Tilsett potetene og resten av de våte ingrediensene i bollen. Elt deigen godt og kna den i cirka 8-10 minutter med en kjøkkenmaskin på medium hastighet.
 4. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1-1,5 time).
 5. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.
 6. Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Del den opp i ønsket antall boller, jeg pleier å lage et sted mellom 10-15 stk. Rull bollene og plasser de med litt mellomrom på stekebrettet.
 7. Sett til heving i 45-60 minutter.
 8. Sett ovnen på 220 grader.
 9. Smør tomatpure forsiktig over bollene, vær forsiktig så du ikke presser de for hardt ned når du smører. Dryss så over revet ost, ønsket topping og kanskje litt ekstra pizzakrydder.
 10. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
 11. Ta ut og la avkjøle seg i et par minutter før servering. Avkjøl helt før du pakker de vekk i fryseren.
 12. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ee97cc0ce', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ee97cdefb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ee97cff9e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: