KakerKaker og Dessert

Peanøtt-formkake

1 Mins read

Glad i nøtter? Sjekk ut denne her a!

Peanøtt-formkake er en digg kake med god nøttesmak som passer for alle nøtteelskere. Server sammen med en god kopp kaffe og kanskje noen friske bær!

Peanøtt-formkake

Ingredienser:

 • 230g mykt smør
 • 135g peanøttsmør
 • 200g hvitt sukker
 • 215g brunt sukker
 • 5 egg
 • 360g mel
 • ½ ts salt
 • ½ ts bakepulver
 • ¼ ts natron
 • 2,4dl melk
 • 3 ts vaniljesukker

Glasur:

 • 55g mykt smør
 • 3 ss peanøttsmør
 • 240g melis
 • 1-2 ss melk

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen til 165 grader. Gjør klar en form, smør den godt med bakefett eller smør.
 2. Kjør smør, hvitt sukker, brunt sukker og peanøttsmør sammen i en kjøkkenmaskin.
 3. Tilsett ett og ett egg om gangen.
 4. Bland sammen mel, natron, bakepulver og vaniljesukker i en skål. Mål opp melken i et desilitermål.
 5. Spe på med annenhver melk og melblanding.
 6. Ha røra over i den smurte formen.
 7. Sett litt lavt i ovnen (ikke nederst) og la den stå i 60-75 minutter. Sjekk gjerne på den hvert 20 minutt ca.
 8. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i minimum 10-15 minutter før du prøver å ta den ut av formen, gjerne lenger da kaka uansett må være avkjølt før du tar på glasuren.
 9. Glasur: Kjør alle ingredienser utenom melk sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett en spiseskje med melk ved behov, ha en og en spiseskje om gangen.
 10. Hvis kaka har hevet ut av formen, bruk en kniv og skjær av dette slik at bunnen på kaka blir rett. Lirk den forsiktig ut av formen. Smør på glasuren og pynt før serveringhvis det er ønskelig.
 11. Nyt!
You may also like
KakerKaker og Dessert

Grinchen Cookies

1 Mins read
Når julen ringer inn er det viktig å huske på at alle skal bli inkludert og at ingen skal føle seg alene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a723f5d567', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a723f5edb3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a723f6017b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: