Ukategorisert

Ovnsbakt middelhavskylling

1 Mins read

Ta med smaksløkene dine på en reise til Middelhavet med disse fantastiske middelhavssmakene denne kyllingen kan by på! En saftig kyllingfilet krydret med en lun og smakfull krydderblanding, servert med couscous og salat er en perfekt middag for de som lengter etter varmere strøk.

Ovnsbakt middelhavskylling (4 pers.)

Ingredienser:

 • 4 kyllingfileter
 • 5-6 hvitløksfedd
 • 1-2 rødløk
 • 6-8 minitomater
 • 1 ts timian
 • 2 ts oregano
 • 1 ts paprikakrydder
 • ½ ts kanel
 • 3 ss olje + til smøring av form

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 220 grader. Smør en ildfast form lett med litt olje.
 2. Skjær opp rødløk i skiver og legg langs bunnen av den ildfaste formen.
 3. Finhakk hvitløk. Bland krydder i en liten skål.
 4. Bank kyllingen flat. Jeg pleier å ha kyllingen i en ziplock pose og banke den et par ganger med ei kjevle.
 5. Ha kyllingfiletene over i en bolle. Bland kyllingen godt med 2-3 ss olje, krydder og hakket hvitløk. Bland godt og ha over i den ildfaste formen.
 6. Kutt tomatene i to og spre de utover på kyllingen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
 7. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta vekk aluminiumsfolien og la den steke i enda 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke kyllingfiletene er.
 8. Ta ut og la avkjøle seg i 5-10 minutter før servering. Server gjerne med couscous, salat og tzatziki.
 9. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6b4f9dcc0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6b4f9f893', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6b4fa12b5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: