AnnetFrokostLunsj

Energiruter med hvit sjokolade og tranebær

1 Mins read

Disse energibarene fikk jeg ideen til å prøve ut etter en samtale med mamma. Hun er nemlig en av få som ikke er noe glad i vanlig brun sjokolade, og irriterte seg over at det finnes få alternativer til energibarer og lignende i butikken for dem som ikke liker brun sjokolade.

Dette er altså grunnen til at jeg laget disse energirutene med hvit sjokolade og tranebær. Noen gode, smakfulle ruter stappfulle av næring og smak! Utrolig enkle å lage, og holder seg lenge i kjøleskapet!

Energiruter med hvit sjokolade og tranebær

Ingredienser:

 • 250 g havregryn
 • 50 g mandler
 • 40 g solsikkekjerner
 • 30 g sesamfrø
 • 50 g gresskarkjerner
 • 50 g hasselnøtter
 • 60 g kokos
 • 80g tranebær
 • 150 g honning
 • 100 g smør
 • 2-3 plater hvit sjokolade
 • 80 g brunt sukker

Slik gjør du det:

 1. Start med å varme opp smør, honning og brunt sukker i en liten kjele. Smøret skal smelte helt, og det brune sukkeret skal være helt rørt ut. Sett til side og la den avkjøle seg litt.
 2. Bland resten av ingrediensene, utenom hvit sjokolade, i en stor bakebolle. Rør inn honningblandingen i bakebollen, og rør alt godt sammen med en sleiv eller slikkepott.
 3. Fordel hele blandingen i en form eller langpanne. Jeg bruker en ildfastform for litt tykkelse på bitene.
 4. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Fordel den på toppen av blandingen i forma.
 5. Sett inn i kjøleskapet i 1-2 timer. Bruk deretter en kniv til å skjære opp i passe store ruter. Oppbevar de i kjøleskapet i en lufttettboks.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Hvitløk- og pizzastykker

1 Mins read
OBS disse hvitløk- og pizzastykkene er svært avhengighetsskapende og det er stor fare for at du spiser mer enn en bit! Dette… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a58406ddf3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Hvit Sjokoladefudge

1 Mins read
Er det flere enn meg som elsker å gi bort hjemmelagde godbiter til venner og familie til jul? Jeg synes det er… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a58406fd19', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Frokost

Granolastykker med sjokolade

1 Mins read
Granolastykker med sjokolade er perfekte for de som ikke rekker frokost eller trenger en rask matbit. De er små, men mektige og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a58407300b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: