MiddagSupperSupperVegetar

Currysuppe med ovnsbakt søtpotet

1 Mins read

Suppe er noe av det enkleste man kan lage. I teorien kan man lage suppe av absolutt alt og det er “bare” å slenge noe i en gryte. Suppe er et felt hvor jeg liker å leke meg frem til nye smaker og nye kombinasjoner. Denne gangen er det en vegetarsuppe som skal hylles, og det at det gjerne er litt eksotiske smaker på suppa kommer vel ikke akkurat som et sjokk.

Currysuppe med ovnsbakt søtpotet er en deilig, spennende suppe som virkelig varmer på kalde dager. Den er full av smak og du kan fint erstatte søtpoteten med alt fra kyllingbiter og tofu til svinestrimler og kjøttdeig. Nydelig balansert og utrolig mettende! Du kan også fint lage mye på en gang å fryse ned! Ovnsbakt søtpotet er noe av det beste jeg vet og bruker det der jeg kan, særlig i tacosalat (eller andre salater) er ovnsbakt søtpotet en skikkelig favoritt!

Currysuppe med ovnsbakt søtpotet

Ingredienser:

 • 1 stor løk
 • ½ rød chili
 • Ca. 15 g fersk ingefær, revet
 • 2-3 hvitløksfedd
 • 4 gulrøtter
 • 1 grønt eple
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 L grønnsaksbuljong (2 buljongterninger)
 • 2-3 søtpoteter
 • 3 ts karri
 • Ca. 2 ss olje
 • 2 ts havsalt
 • Olje/smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Vask grønnsakene. Riv gulrøttene, ingefæren og eplet. Finhakk løk, chili og hvitløk. Skrell og skjær søtpotetene i passe store terninger. Gjør klar buljongen.
 3. Ha søtpotetene i en ildfastform. Ha 1-2 ss olje over og dryss over havsaltet. Sett midt i ovnen til de har blitt myke og begynt å få litt farge, ca. 15 minutter.
 4. Ha litt smør eller olje i en kjele eller en gryte og varm den opp. Ha oppi løken. La den frese i 3-4 minutter, før du tilsetter ingefær, chili og hvitløk. Stek i 2-3 minutter til.
 5. Tilsett gulrøtter og eple sammen med karri og bland dette godt i kjelen.
 6. Hell buljong og kokosmelk i kjelen og rør sammen. Kok opp.
 7. Bruk en stavmikser til å jevne ut suppa når den har kokt opp.
 8. Server med ovnsbakte søtpoteter og rundstykker eller brød.
 9. Nyt!
You may also like
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6d8da1aff', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupperSupperVegetar

Spicy Gulrotsuppe med Tortelloni

1 Mins read
  I disse kalde forkjølelsestider er det veldig greit å ha enkle, sunne middager som er raske å lage og som gjør… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6d8da3ba0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Thai Red Chicken Curry

1 Mins read
Hvis du har lyst på en rask middag med gode, velbalanserte smaker fra det asiatiske kjøkkenet, da er dette oppskriften for deg! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6d8da576e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: