Kaker og Dessert

Pavlova Cupcakes

1 Mins read

Pavlova er en av mine favoritt kaker som virkelig bringer frem sommerfølelsen. Det aller beste med pavlova synes jeg er bærene og den luftige marengsen. Nå som det nærmer seg 17 mai betyr det også at det nærmer seg pangstart for pavlova-sesongen for fult. I den anledning tenkte jeg at jeg kunne presentere disse magiske pavlova cupcaksene!

Til alle dere som sliter med å velge om dere skal ha kake eller pavlova med friske, gode bær når dere er i selskap. Vel, her er løsningen. Pavlova cupcakes er rett og slett luftige vaniljemuffins toppet med marengs, krem og friske bær. Det er såååå godt! Disse er også utrolig enkle å pynte slik at de ser lekre ut (noe som vi gjerne ønsker de skal være, særlig på 17.mai).

Litt tidkrevende kanskje, men absolutt verdt det!

Pavlova Cupcakes  (ca. 12 stk)

Ingredienser:

Marengs:

 • 2 eggehviter
 • 85 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker

Muffins:

 • 200 g mel
 • 110 g smør, romtemperert
 • 100 g sukker
 • 3 egg
 • 1 dl melk
 • 1 ts bakepulver
 • ½ ts natron
 • 2 ss sitronsaft
 • 2-3 ts vaniljesukker

Krem:

 • 1 dl fløte
 • 2 ss honning
 • Bær til pynt

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen til 100 grader. Gjør klart 2 stekebrett med bakepapir.
 2. Pisk eggehvitene stive. Pisk deretter inn sukker og vaniljesukker. Ha marengsen i en sprøytepose. Lag marengstopper utover bakearket. Sett midt i ovnen i 1—2 timer. Ta ut og avkjøl når de er ferdigstekt.
 3. Når marengsen er ferdig, sett ovnen opp til 180 grader.
 4. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg og vaniljesukker og rør alt godt sammen.
 5. Bland resten av ingrediensene i røra litt etter litt til du får en jevn røre.
 6. Ha røra i muffinsformer, fyll cirka 2/3 full.
 7. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Ta de ut og avkjøl helt på rist.
 8. Pisk sammen fløten og honningen til du får en luftig krem.
 9. Ha litt krem på hver muffins, topp kremen med en marengs som du igjen topper med litt krem. Pynt med friske bær.
 10. Server!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6bdc7b68e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read
Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6bdc7dc31', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

JuleCupcakes

1 Mins read
Ønsker du å lage noe annet enn den tradisjonelle julebaksten i år? Prøv disse saftige og gode muffinsene med smak av jul!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6bdc81c41', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: