BakstFrokostLunsjMiddag

Grove Pizzahorn

2 Mins read

Grove pizzahorn. Maten som passer perfekt som frokost, lunsj, middag og kvelds. Maten som kan serveres både varm og kald uten at noen klager. Den som kan varieres i det uendelige der hvor kun smaksløkene og fantasien setter grenser. Jeg bare elsker dem!

Jeg tror jeg kunne skrevet side opp og side ned om hvorfor jeg bare digger grove pizzahorn. Men det skal jeg spare dere for! Denne oppskriften her er en klassiker, en grunnoppskrift om du vil. Du kan putte hva du vil inni disse mettende pizzahornene. Men denne klassikeren med ost og skinke vil jeg at du skal vite at jeg faktisk har brukt under 100kr på, nærmere 50 hvis vi skal gå i detalj. Jeg lager 16 stykker av denne deigen og da blir de store, så det går helt fint å lage mindre horn også hvis man ønsker det. Men det betyr faktisk at per horn så koster det deg mindre enn 6,25 kr, og du blir godt mett av en! Supre å fryse ned også, just saying!

Disse er bare helt PERFEKTE!

Grove Pizzahorn (min. 16 stk)

Ingredienser:

 • 100 g smør
 • 1 pk tørrgjær
 • 6 dl melk/vann
 • 350 g grovt mel
 • 450-500g hvetemel + til baking
 • 1 ts sukker
 • 2 ss oregano
 • 3 ss havrekli (kan sløyfes)
 • 1 egg (kan erstattes med vann/melk)
 • Frø/havre til pynt

Fyll:

 • Ca. 150 g tomatpure
 • Ca. 100 g kokt skinke
 • Ca. 150 g ost  

Slik gjør du det:

 1. Start med å smelte smøret i en kjele. Rør så inn melken og varm det opp til kroppstemperatur.
 2. Trekk kjelen vekk fra plata og rør inn sukker og gjær. Bland mel, oregano og havrekli sammen i en bolle.
 3. Ha den våte blandingen over i en bakebolle. Spe på med melblandingen litt etter litt til du får en jevn og god deig. La kjøkkenmaskinen elte deigen i cirka 5 minutter før du setter deigen til side under et kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
 4. Hev deigen i 1 time.
 5. Ha deigen ut på en melet overflate. Del den i to og start å kna den ene deigen. Kjevle den ut til en tynn runding, litt som en stor pizza. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å dele den inn i 8 trekanter.
 6. Ha på cirka en teskje med tomatpure på hver trekant, strø på med ost og skinke. Rull trekanten opp og legg den på et stekebrett med bakepapir Gjenta med den andre deigen. Etterhev i 20-30 minutter.
 7. Forvarm ovnen på 200 grader. Pensle med egg/vann/melk og strø på frø eller havre om du ønsker.  Stek midt i ovnen i 13-15 minutter.
 8. Avkjøl på stekebrettet eller rist et par minutter før servering. Avkjøl helt hvis du skal putte de rett i fryseren.
 9. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fb3df2b54', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fb3df417e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fb3e011f9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: