Fine, Eltefrie rundstykker

964

Nystekte rundstykker smaker ekstra godt. Tenk å starte dagen med lukten av nystekte rundstykker som kommer varme og gode ut av ovnen på under en time! Det eneste det krever av deg er 10-15 minutter kvelden i forveien og at du baker ut rundstykkene før de går i ovnen. Lett som en plett!

Sett frem pålegg, bestikk og tallerkener på bordet og gjør klar til en herlig familiefrokost med nystekte rundstykker uten stress!

PS! Vil du ha nystekte rundstykker samme dag kan du erstatte kaldt vann med varmt og la den heve i 4 timer før du baker ut rundstykkene. Supert til kveldsmaten!

Eltefri Fine Rundstykker (6-8 stk)

Ingredienser:

 • 350 g mel
 • 1 ts salt
 • 1 ts tørrgjær
 • 3 dl kaldt vann
 • Ca. 2 ss sesamfrø
 • Ca. 2 ss valmuefrø

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle (uten frøene).
 2. Spe på med kaldt vann imens du rører med en slikkepott. Rør til alt er blandet sammen til en klissete masse. Ta plast over bollen og la den stå i 12-18 timer.
 3. Ha godt med mel på en ren overflate. Ta litt mel på henda og hell deigen ned på benken. Dryss litt mel over deigen, og start å brette deigen. Se for deg at du har en firkant og at du skal brette inn hver side av firkanten 8-10 ganger mot midten.
 4. Del deigen inn i 6-8 emner. Brett de en siste gang og legg med litt avstand på et stekebrett. La stå under et kjøkkenhåndkle i ca. 15 minutter mens ovnen varmer seg opp til 235 grader.
 5. Pensle lett med vann og dryss over frø.
 6. Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter.
 7. Server varme og ferske.
 8. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: