Kaker og Dessert

Knallgode Vaniljemuffins

1 Mins read

Vaniljemuffins er et must i de aller fleste bursdager jeg arrangerer. Store og små elsker de, og det hjelper veldig på at de er utrolig enkle å lage! En annen fordel med disse knallgode vaniljemuffinsene stappfulle av deilig vaniljesmak, er at man kan være kreativ og ha nesten alt mulig forskjellig fyll for å endre på smaken eller innholdet. Alt fra syltetøy til nøtter og hakket sjokolade og mye mye mer.

Eller man kan spise de akkurat som de er!


Vaniljemuffins

Ingredienser:

 • 250 g mel
 • 300g sukker
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 100 g smør
 • 2,5 dl melk
 • ¼ ts salt

Smørkrem:

 • 1 pk melis (ca. 500 g)
 • 80 g smør
 • 0,5 dl melk
 • 1,5-2 ts vaniljesukker
 • 1 dråpe vaniljeessens (sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Bland alt det tørre i en bakebolle.
 3. Tilsett egg og smelt smøret.
 4. Ha i smeltet smør og melk. Rør til alt er en jevn røre uten klumper.
 5. Fordel røren i muffinsformer, fyll opp cirka 2/3 av muffinsformen.
 6. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.
 7. Avkjøl helt på rist.
 8. Bland sammen alle ingrediensene til smørkremen. Tilsett eventuell konditorfarge på slutten av røringen slik at fargen blander seg godt ut.
 9. Ha smørkremen i en sprøytepose med valgfri tip (jeg har brukt 1M på de på bildet). Pynt de avkjølte vaniljemuffinsene.
 10. Server!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ce3e0b3b9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Klassisk Langpanne Sjokoladekake

1 Mins read
Gjør klar til fest med denne enkle, klassiske sjokoladekaka! Eller kanskje du skal bake til skoleavslutningen, loppemarkedet eller 17.mai? Dette er kaka… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ce3e0d4a5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Hjemmelaget vaniljeis med fudge uten ismaskin

1 Mins read
Sommeren er her og endelig ser det ut som varmen har kommet for å bli også! Hva er vel da bedre i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ce3e103c1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: