Middag

Verdens beste laks med sitronmarinade og sesampoteter

1 Mins read

Hvis du også er glad i sitron så er dette virkelig oppskriften for deg. Vi her hjemme er skikkelig glad i denne sure herligheten, og jeg er sikker på at eldstesønnen min hadde spist sitron som et eple hadde han fått lov.

Vi har eksperimentert oss litt frem og tilbake med sitron og laks (da det er vår yndlingskombo) og har konkludert med at denne oppskriften her er desidert verdens beste oppskrift på sitronlaks!

Laks med sitronmarinade og sesampoteter (4 pers.)

Ingredienser:

 • 4-6 laksefileter m/skinn
 • 1 bunt dill
 • 1 sitron
 • 1 dl grønnsaksbuljong
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 klatter smør
 • 800-1000g poteter
 • 2 ss sesamfrø
 • 2 ts hvitløkskrydder
 • 2 ss olje
 • 1 brokkoli
 • Aioli til servering

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 220 grader. Vask potetene og skjær de i passe store biter. Legg potetene over på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, hvitløkskrydder og sesamfrø. Bak i ovnen i 20-25 minutter.
 2. Finhakk hvitløksfeddene og dillen. Bland det sammen med 1 ss raspet sitronskall og saften fra en halv sitron. Rør dette sammen med grønnsaksbuljongen og sett til side.
 3. Skjær brokkolien i små buketter og legg de på et stekebrett eller i en ildfastform, bak i 15 minutter sammen med potetene.
 4. Varm opp en stekepanne med en liten klatt smør når du har satt inn brokkolien. Stek laksen med skinnet ned i 4 minutter. Snu deretter laksen og ha i sitronmarinaden sammen med en ekstra kladd smør. La dette småputre i 4-5 minutter eller til laksen er gjennomstekt.
 5. Server laksen med deilige sesampoteter, ovnsbakt brokkoli og en klatt aioli. Skjær gjerne den siste halve sitronen i skiver som du server med fisken.
 6. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a59e625600', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a59e626e65', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a59e628596', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: