Ukategorisert

Spicy Biff Stroganoff

2 Mins read

Biff Stroganoff er en kjent og kjær gryterett de aller fleste av oss serverer et par ganger i året. -hjemme hos oss er både Biff Stroganoff og vegetarversjonen Stroganoff med sopp populært. Denne oppskriften er veldig lik biff stroganoff, men denne varianten byr på litt mer hete og smak enn den vanlige. Legg merke til at denne oppskriften er stor nok til å mette mer enn 4 personer, men den er perfekt å fryse ned. Vi pleier nemlig å lage en stor gryte av denne her også fryse ned halvparten eller ha det til middag to ganger!

Hvis du skal servere denne til småbarn som ikke er kjent med hete smaker enda, anbefaler jeg å droppe srirachasausen. Smak deg eventuelt litt fram med mer creme fraiche eller fløte hvis du synes den er for sterk.

Spicy Biff Stroganoff

Ingredienser (6-8 pers.)

 • 800g svinestrimler / biffstrimler
 •  2 Små løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 spisspaprika
 • 1-2 rød chili
 • 200g sjampinjong
 • 8 dl kjøttbuljong
 • 3 dl fløte
 • 1 boks tomatpure (ca. 140g)
 • 2 ts sukker
 • 1-2 ss srirachasaus
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 ss maisenna + 4 ss vann
 • Olje/smør til steking
 • Ris eller potetmos til servering

Slik gjør du det:

 1. Varm opp en stor gryte med litt olje/smør. Gjennomstek biffstrimlene i gryta og sett til side i en skål eller lignende.
 2. Finhakk løk og hvitløk. Kutt opp spisspaprika og sopp i passe store biter. Del chilien på langs og ta ut frøene.
 3. Stek halvparten av løken og hvitløken i 1-2 minutter i den store gryta.
 4. Rør inn tomatpure og sukker, fortsett å stek i 2-3 minutter til.
 5. Hell kjøttbuljong og de delte chiliene i gryta, bland godt. La det småkoke under lokk i 20-30 minutter.
 6. Finn frem en liten stekepanne, varm den opp med en kladd smør. Stek resten av løken og soppen til de er myke over middels varme.
 7. Tilsett sriracha, creme fraiche, fløte, kjøttet og soppblandingen i gryta. Rør alt godt sammen. La det småkoke i cirka 10 minutter.
 8. Ta ut chiliene fra gryta. For ekstra hete finhakker du dem og putter tilbake i gryta, eller lar være hvis du synes den er sterk nok.
 9. Bland sammen maisenna og vann i en liten kopp. Rør det inn i gryta, og la det stå et par minutter til sausen tykner ordentlig.
 10. Server med ris eller potetmos til.
 11. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6a748c491', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6a748ebc9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6a74915b1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: