BakstLunsj

Havremuffins med epler

1 Mins read

Havremuffins er mettende muffins med mye smak, og som er supre i matboksen eller når man er på tur. Når sesongens epler er på sitt aller beste passer det perfekt med en havremuffins eller tre i matboksen, fylt med de deiligste eplene. Det fine med epler ( og muffins) er at de kan benyttes på så utrolig mange måter og få frem utrolige smaker! Epler i biter, i form av marmelade eller syltetøy, raspet, revet og presset. Alt passer i muffins! Men i disse havremuffinsene er det eplebiter og et lite hint av kanel som virkelig får frem smakene og gir en liten gnist til en ellers så kjedelig matpakke.


Havremuffins m/ eple

Ingredienser:

 • 70 g havregryn
 • 200 g mel
 • 100 g grovt sammalt mel
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3 ts bakepulver
 • 2-2.5 dl melk
 • 2 egg
 • 0.5 dl nøytral olje
 • 1 stk eple
 • 70 g brunt sukker
 • 2 ts kanel  
 • ½ ts salt

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre (bortsett fra kanel) i en bakebolle.
 2. Bland eggene og resten av det våte i et desilitermål eller lignende. Hold tilbake 0.5 dl melk.
 3. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet mens du heller oppi de våte ingrediensene.
 4. Fjern kjernen på eplet og del det i biter. Bland bitene sammen med kanel i en skål eller plastpose. Vend eplebitene inn i røra.
 5. Røra kan være litt seig, ha den siste slumpen med melk i røra hvis du synes røra er for tykk til å kunne jobbes med.
 6. Fyll muffinsformer 2/3 fulle og sett ovnen på 180 grader.
 7. Sett inn muffinsbrettet midt i ovnen i ca. 15 minutter.
 8. La avkjøle seg litt.
 9. Server varm eller kald!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651387b35da2e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651387b35f4e6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651387b360c76', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: