LunsjMiddag

Enkel laksemaki

2 Mins read

Sushi er noe av det beste jeg vet! Dessverre er jeg den eneste her i huset som spiser det, så det ender som oftest opp med at jeg spiser sushi de gangene vi er ute å spiser, bestiller take away eller at jeg lager meg en maki-rull og noen nigiri biter til lunsj i ny og ne.

Laksemaki var den første sushitypen jeg prøvde meg på, og er fortsatt en av storfavorittene i dag. Laksemaki er egentlig ikke så komplisert å lage og tar heller ikke så lang tid. Det som tar lengst tid er å lage risen, resten kan man gjøre i stand mens risen avkjøler seg.


Laksemaki

Ingredienser:

 • Ca. 200 g salmalaks
 • 4-5 noriark
 • 1 avokado
 • 4 dl sushiris
 • 1 klype sesamfrø (kan sløyfes)
 • 1 ss sukker
 • 0,25 dl riseddik
 • ½ ts salt
 • Ingefær, soyasaus og wasabi til servering

Slik gjør du det:

 1. Start med å skylle risen til vannet er helt blankt. Legg deretter risen i vann til bløtlegging i ca. 20 minutter.
 2. Hell av vannet og ha risen i en kjele. Ha like mye vann som du har ris og start å koke risen. La risen koke 3-5 minutter når det koker som best før du senker varmen til lavt. La den trekke til vannet er borte eller i ca. 10-15 minutter.
 3. Bland riseddik, sukker og salt i en bolle eller i et desilitermål. Rør til alt har løst seg opp, før du heller litt og litt av blandingen over risen. Bland det godt sammen.
 4. La den avkjøle seg.
 5. Del avocadoen og laksen slik at du får lange remser.
 6. Ha et noriark på sushimatta. Ta på en eller to sleiver med ris og bruk en slikepott eller en skje til å spre risen forsiktig utover. Det skal være et tynt lag ris spredt utover noriarket, men pass på at det er igjen en fingerbredde med noriark på den siden som makien skal rulles mot (siden lengst fra deg).
 7. Legg laks og avokado sånn cirka på midten av norarket. Bruk sushimatta til å forsiktig rulle noriarket over fisken og avokadoen og klem fast makirullen. Fortsett å rulle og klemme fast til du sitter igjen med en fast og fin makirull. Gjenta dette på de andre makirullene.
 8. Skjær makirullene opp med en skarp kniv. Sushibitene skal være cirka like brede som 1 fingerbredde.
 9. Legg opp på en tallerken med ingefær, wasabi og soyasaus. Dryss over litt sesamfrø.
 10. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138bdc7b697', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138bdc7cca4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138bdc7deb5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: