Enkel laksemaki

586

Sushi er noe av det beste jeg vet! Dessverre er jeg den eneste her i huset som spiser det, så det ender som oftest opp med at jeg spiser sushi de gangene vi er ute å spiser, bestiller take away eller at jeg lager meg en maki-rull og noen nigiri biter til lunsj i ny og ne.

Laksemaki var den første sushitypen jeg prøvde meg på, og er fortsatt en av storfavorittene i dag. Laksemaki er egentlig ikke så komplisert å lage og tar heller ikke så lang tid. Det som tar lengst tid er å lage risen, resten kan man gjøre i stand mens risen avkjøler seg.


Laksemaki

Ingredienser:

 • Ca. 200 g salmalaks
 • 4-5 noriark
 • 1 avokado
 • 4 dl sushiris
 • 1 klype sesamfrø (kan sløyfes)
 • 1 ss sukker
 • 0,25 dl riseddik
 • ½ ts salt
 • Ingefær, soyasaus og wasabi til servering

Slik gjør du det:

 1. Start med å skylle risen til vannet er helt blankt. Legg deretter risen i vann til bløtlegging i ca. 20 minutter.
 2. Hell av vannet og ha risen i en kjele. Ha like mye vann som du har ris og start å koke risen. La risen koke 3-5 minutter når det koker som best før du senker varmen til lavt. La den trekke til vannet er borte eller i ca. 10-15 minutter.
 3. Bland riseddik, sukker og salt i en bolle eller i et desilitermål. Rør til alt har løst seg opp, før du heller litt og litt av blandingen over risen. Bland det godt sammen.
 4. La den avkjøle seg.
 5. Del avocadoen og laksen slik at du får lange remser.
 6. Ha et noriark på sushimatta. Ta på en eller to sleiver med ris og bruk en slikepott eller en skje til å spre risen forsiktig utover. Det skal være et tynt lag ris spredt utover noriarket, men pass på at det er igjen en fingerbredde med noriark på den siden som makien skal rulles mot (siden lengst fra deg).
 7. Legg laks og avokado sånn cirka på midten av norarket. Bruk sushimatta til å forsiktig rulle noriarket over fisken og avokadoen og klem fast makirullen. Fortsett å rulle og klemme fast til du sitter igjen med en fast og fin makirull. Gjenta dette på de andre makirullene.
 8. Skjær makirullene opp med en skarp kniv. Sushibitene skal være cirka like brede som 1 fingerbredde.
 9. Legg opp på en tallerken med ingefær, wasabi og soyasaus. Dryss over litt sesamfrø.
 10. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: