BakstFrokostLunsj

Havrefletter

1 Mins read

Havrefletter er en super saftig rundstykke som er pent flettet. Havrefletter har utrolig deilig smak, og cottage cheesen i deigen bidrar til mye smak og til at de holder seg saftige lengre. Passer perfekt i matboksen eller til frokost, med eller uten pålegg!


Havrefletter

Ingredienser:

 • 400 g havregryn
 • 1 pk gjær (ca. 50 g fersk)
 • 5 dl melk
 • 250 g cottage cheese
 • 500 g mel
 • 150 g mel med fullkorn
 • 50 g smør
 • 1 ts salt

Slik gjør du det:

 1. Kjør havregrynet til havremel i en food processor. Hopp over dette hvis du ønsker veldig grove havrefletter.
 2. Smelt smør i en kjele. Hell i melken og la dette varme seg opp til ca. 37 grader eller fingertemperatur.
 3. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over melkeblandingen og rør godt.
 4. Tilsett cottage cheese, salt og havre. Bland alt godt sammen.
 5. Spe på med mel mens du rører godt. Deigen kan virke litt klissete, men det gjør ingenting.
 6. La den heve i 1-2 timer.
 7. Hell deigen ut på en melet overflate. Del deigen opp i 12-15 like store biter. Del en deigklump i tre deler og rull disse ut til like lange og like tykke pølser. Flett disse tre pølsene sammen og legg havrefletten over på et stekebrett kledd med bakepapir.
 8. Etterhev i 20-30 minutter.
 9. Sett stekeovnen på 200 grader.
 10. Stek havreflettene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
 11. Avkjøl på rist.
 12. Server og nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a69ccb5826', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a69ccb6c97', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a69ccb80ff', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: