BakstFrokostLunsj

Smakfulle Havrerundstykker

1 Mins read

Rundstykker til frokost, i matpakka, tursekken eller til kvelds er en skikkelig lifesaver når man begynner å bli lei av vanlig brødskive. Store som små trenger variasjon i kostholdet sitt, og hva er vel bedre enn å spise nybakte rundstykker med favorittpålegget sitt på?

Disse kan du legge rett i fryseren og varme opp i ovnen ved en senere anledning. Så har du tiden og plassen så kan du gjerne doble oppskriften for å spare litt tid ved en senere anledning!

Havrerundstykker

Ingredienser:

 • 1 pk gjær
 • 50 g havrekli
 • 100 g havregryn
 • 300 g hvetemel
 • 300 g grovt mel
 • 5 dl lunkent vann
 • 1 ts salt
 • 2 ss honning (kan sløyfes)
 • 3 ss olje

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle. (Baker du med tørrgjær har du det også oppi).
 2. Smuldre gjæren i lunkent vann. Ha vannblandingen, honning og olje i bakebollen. Elt deigen på middels hastighet i 5-8 minutter.
 3. La deigen heve under plastlokk eller kjøkkenhåndkle i cirka 1 time.
 4. Ha deigen ut på en melet overflate. Kna deigen godt før du deler den opp i passe store emner som du ruller til en bolle og legger på et stekebrett med bakepapir.
 5. Etterhev i 30-45 minutter.
 6. Sett ovnen på 200 grader.
 7. Pensle rundstykkene med vann og dryss over frø eller havregryn.
 8. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
 9. Avkjøl rundstykkene på rist.
 10. Server med favorittpålegget ditt.
 11. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651391f872769', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651391f873ca8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651391f8751bd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: