Cæsarsalat

546

En enkel og smakfull salat passer perfekt om sommeren når det er varmt og man egentlig ikke orker å stå å lage så mye mat. Den kan fint pakkes ned i sekken og tas med på stranda eller i parken, og du får likevel et mettende, sunt måltid uten å anstrenge deg så veldig i varmen.

Cæsarsalat er en av mine favorittsalater. Det er virkelig en salat jeg vender tilbake til hvis jeg skal lage en “ordentlig” salat og ikke en hvor jeg bare slenger sammen det jeg har i grønnsaksskuffen. Jeg liker å servere cæsarsalat med dressing ved siden av da de aller fleste av oss har egne preferanser for hvor mye eller hvor lite dressing vi vil ha på!

Cæsarsalat (3-4 personer)

Ingredienser:

 • 2 hjertesalat
 • 2-3 kyllingfilet
 • 60 g parmesan
 • 1 neve krutonger
 • 6 striper bacon

Dressing:

 • 2 eggeplommer
 • 1 ts dijonsennep
 • 1-2 hvitløksfedd
 • ½ sitron, saften
 • 1,5 dl olje
 • 40 g parmesan (kan sløyfes)
 • ½ ts salt
 • ½ ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Visp sammen eggeplommer, presset hvitløk, sennep og sitronsaft. (Dressingen skal bli tykk, så jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin hvis du har). Spe på med oljen litt etter litt, start gjerne med kun en ss av gangen. Pass på at oljen blir pisket helt inn før du tilsetter mer. Rør forsiktig inn parmesan, salt og pepper til slutt. Smak gjerne til med mer krydder eller mer sitronsaft. Sett til side så smakene virkelig får satt seg.
 2. Varm litt olje i en stekepanne. Pensle kyllingen lett med litt olje og krydre etter eget ønske. Stek kyllingfileten til den er gjennomstekt. Legg den ferdige kyllingen på en tallerken.
 3. Varm ny olje i en ren stekepanne og stek baconet sprøtt.
 4. Ha hjertesalat i store biter i en serveringsbolle. Ha over revet parmesan og krutonger. Del opp kyllingen og baconet i ønskede størrelser.
 5. Server med dressing på si.
 6. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: