LunsjMiddag

Grove Pizzaboller

1 Mins read

Pizzaboller er svært populært her i huset. Det er ikke hver dag at det frister med den samme matpakka og den samme brødskiva på skolen eller jobben. Da er disse grove pizzabollene helt perfekte å ha i fryseren å legge ned i matpakka på morgningen!

Av erfaring så er disse utrolig populære både i matpakka og i tursekken, så jeg lager gjerne dobbelt opp med en gang. De holder seg godt i fryseren så lenge du fryser dem rett ned etter de har fått avkjøle seg. Varier gjerne med fyllet så har du mange gode pizzaboller til lunsj.

Psst! Disse passer også perfekt i barnebursdager!

Grove pizzaboller (ca. 18 stk)

Ingredienser:

 • 1 pk fersk gjær
 • 190g smør
 • 600g hvetemel
 • 400g grovt mel
 • 6 dl melk
 • 1 ss oregano
 • 1 ts salt

Topping:

 • Pizzasaus / ketchup / tomatpure
 • Pepperoni / skinke / grønnsaker / etc
 • Ost (gjerne blanding av flere typer)

Slik gjør du det:

 1. Start med å smelte smør i en gryte. Ha i melk og varm det til kroppstemperatur. Smuldre i gjæren og rør det godt rundt.
 2. Ha mel og krydder i en bakebolle. Rør inn de våte ingrediensene og la det elte i et par minutter. Deigen skal være myk og fin.
 3. Sett til heving i 1-1,5 time, la den få doble seg.
 4. Gjør klar tre stekebrett med bakepapir. Gjør også klar revet ost, pizzasausen og toppingen.
 5. Rull ut deigen på kjøkkenbenken med litt mel til. Rull den ut til en lang pølse og lag deigemner. Jeg bruker å lage deigemner på mellom 80-120g for at jeg skal både ha noen som passer i de minste sin matpakke og oss voksne. Rull deigemnene til boller som du forsiktig presser ned med håndbaken og former til en liten rund pizza, trykk gjerne litt forsiktig ned i midten der fyllet skal være. Legg de på stekebrettene med litt avstand.
 6. Smør på pizzasausen, ha på ost og valgfri topping. Etterhev så i 30 minutter.
 7. Forvarm ovnen på 220 grader. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
 8. Avkjøl på rist før du spiser eller fryser de ned.
 9. Nyt!  
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651381dbe3734', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651381dbe520b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651381dbe6723', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: