BakstLunsj

Pølseboller / Pølseblomster

1 Mins read

Disse pølsebollene, eller pølseblomstene som vi liker å kalle dem, er supre å ha med i matboksen eller på tur. Og ikke minst er de morsomme å lage!

Pølseboller (ca 24 stk)

Ingredienser:

 • 55 g smør
 • 5 dl melk
 • 1 pk gjær
 • 600 g mel + til kjevling
 • ½ ts salt
 • 150 g grovt mel
 • 24 grillpølser
 • Egg eller vann til pensling

Slik gjør du det:

 1. Smelt smøret i en liten gryte. Tilsett melken og varm opp til fingertemperatur. Smuldre inn gjæren, hvis du bruker tørrgjær ha denne i sammen med melet.
 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
 3. Hell melkeblandingen over de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen. Elt deigen på middels hastighet i 5-7 minutter.
 4. Sett til heving i 1-2 timer så den hever til dobbel størrelse.
 5. Sett ovnen på 225 grader.
 6. Ha deigen over på en melet overflate. Del den inn i 24 like store deigemner. Kjevle ut hvert emne til et rektangel. Ha pølsa på rektangelet og rull sammen, tett gjerne endene. Bruk en skarp kniv til å skjære gjennom pølsa (men ikke gjennom deigen i bunnen!), skjær den i 7 deler. Vend så pølsebitene opp en etter en, samtidig som du snurrer de rundt hverandre.
 7. Legg pølseblomstene på et brett med bakepapir. Pensle med vann eller egg.
 8. Stek midt i ovnen i cirka 10-15 minutter.
 9. Ta ut og avkjøl et par minutter før servering. Avkjøl helt hvis du skal ha de i matboksen eller fryse ned.
 10. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138c68d0a9d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138c68d2d63', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138c68d479b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: