Ukategorisert

Fine Rundstykker

1 Mins read

Rundstykker til helgefrokosten eller -lunjsen er et must! Men det er jo ikke alltid man har tid til å stå å bake rundstykker, derfor er det så innmari lurt å lage større porsjoner man kan fryse ned når man først er i bakehumør! Denne deigen kan du også fint bruke til å lage lyse loffer i tillegg til smakfulle rundstykker.

Fine rundstykker (3 fulle stekebrett)

Ingredienser:

 • 270g smør
 • 1,3L melk
 • Ca. 2 kg mel (bytt gjerne ut noe av melet med noe grovere)
 • 2 ts eddik
 • 1 pk tørrgjær
 • 2 egg
 • 2 ts salt
 • Diverse frø til pynt

Slik gjør du det:

 1. Smelt smøret i en kjele. Hell i melken når smøret har smeltet og varm opp melken til fingertemperatur.
 2. Ha alt det tørre i en stor bakebolle.
 3. Bland inn gradvis melkeblandingen mens kjøkkenmaskinen elter på lav til middelshastighet.
 4. Tilsett egg og eddik. Elt deigen i 10-15 minutter på samme hastighet. Pass på at du får dratt ned alle ingrediensene med en slikkepott.
 5. La heve i rundt en time.
 6. Finn frem stekebrett og kle de med stekepapir. Jeg får 3 fulle stekebrett når jeg kun lager rundstykker av deigen.
 7. Ha deigen over på en ren overflate. Kna den godt før du deler den inn i passe store rundstykker. Former dem som ønsket og legger med litt avstand på stekebrettet. Etterhev i 60-90 minutter.
 8. Sett stekeovnen på 225 grader.
 9. Pensle rundstykkene lett med vann/melk/egg/smør og dryss over valgfrie frø.
 10. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
 11. Avkjøl litt før servering.
 12. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a76200e53e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a762010975', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a762012d7a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: