MiddagVegetar

Tandoori med Quinoaboller

2 Mins read

Quinoa er for meg en ingrediens jeg stiftet bekjentskap med for bare et par år siden. Quinoa er en type frø som har blitt mer og mer populær, takket være hvor sunn den er. Quinoa regnes som supermat og kan brukes blant annet til å erstatte pasta, potet og ris på middagstallerkenen. Alene smaker quinoa egentlig ikke så veldig mye, men i kombinasjon med andre smaker bidrar den til et sunt og næringsrikt måltid.

I denne oppskriften får du en enkel, knallgod tandoori med smakfulle quinoaboller. Denne retten kan du servere med ris, blomkålris, brokkoliris eller en grønnsalat. Mangochutney og kanskje en dæsj rømme eller creme friache kan være med å sette prikken over i-en. Ikke la deg skremme av denne vegetarretten, la deg lokke av den og prøv noe nytt!

Tandoori med quinoaboller

Ingredienser:

Quinoaboller:

 • 1,5 dl quinoa, ukokt
 • 2.5 dl røde linser
 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 egg
 • 1 rød paprika
 • 20 g parmesan
 • 1 ts rosmarin
 • 1 stor brødskive uten skorpe

Tandoori:

 • 1 søt paprika
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 hakkede tomater
 • 1 grønnsaksbuljongterning
 • 15 g revet ingefær
 • 1 vårløk
 • 2 ts karri
 • 3 ss smør
 • 3 ts tandoorikrydder
 • 2 ts tandoori masala

Slik gjør du det:

 1. Start med å skylle og koke quinoa og linser. Sett det til side og la avkjøle seg litt.
 2. Finhakk løk, paprika og hvitløk. Stek dette med litt olje eller smør i en panne. Legg brødskiva uten skorpe i litt vann.
 3. Bland sammen quinoa, linser, grønnsaker, egg, krydder og parmesan. Klem ut vannet av brødskiva og ha den i grove biter sammen med de andre ingrediensene. Bland alle ingrediensene godt sammen og kjør raskt i en blender eller i en food processor.
 4. Sett ovnen på 200 grader.
 5. Bruk en ss til å forme passe store quinoaboller og ha de på et stekebrett kledd med bakepapir. Det blir gjerne flere quinoaboller enn man spiser, men da kan de fint fryses ned!
 6. Sett midt i ovnen og stek i 10-12 minutter.
 7. Mens bollene er i ovnen starter vi på sausen: Smelt litt smør i en kjele. Tilsett finhakket vårløk, hvitløk og ingefær. Stek i et par minutter før du tilsetter paprika og lar det steke i 2 minutter. Ha deretter i resten av ingrediensene til sausen og la det stå å småputre i 10-15 minutter eller til quinoabollene og tilbehøret er ferdig. Bruk en stavmikser for å jevne sausen før servering.
 8. Ta quinoabollene ut av ovnen. Stek de et par minutter i panna hvis du ønsker en sprø stekeskorpe.
 9. Server med blomkålris, brokkoliris eller en god salat.
 10. Nyt  
You may also like
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6baba226c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6baba46e7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6baba647e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: