Ukemeny

Ukemeny – Uke 1

2 Mins read

“Hva skal vi ha til middag i dag?”

Dette er vel garantert et av de mest stilte spørsmålene i hverdagen. Med litt middagsplanlegging slipper du dette spørsmålet hver eneste dag. Middagsplanlegging er nøkkelen til å unngå stress, sure miner og impulshandling. Matposten i budsjettet er ofte der det kan spares mest penger, og ved å planlegge middagene (og resten av måltidene) i løpet av en uke kan man fort spare noen kroner.

Som en helt vanlig familie på fire vet vi hvor hektisk en vanlig hverdag kan være både med jobb, henting og levering i barnehage/skole, på diverse treninger og aktiviteter, vennebesøk og alt annet hverdagen byr på. Så skal man gjerne ha litt tid for seg selv eller sammen med partneren sin når ungene er i seng. Oppå dette skal man gjerne ha en god, næringsrik middag som ikke tar timevis å lage. Jeg har derfor laget disse ukemenyene som inneholder 7 middager til en vanlig familie på 4 personer. I tillegg har jeg laget en ferdig handleliste som inneholder alle varene du trenger for å lage disse 7 middagene.

Alle ukemenyene vil ha en makspris på 1500 kr for alle de 7 middagene. For å unngå matsvinn og at vi kaster mer mat enn nødvendig vil også flere av ingrediensene bli brukt til de ulike middagene. Jeg har prøvd å lage en spennende meny som både har vegetar, fisk, kylling og kjøtt i seg. Så jeg håper dette kan være til hjelp og inspirasjon med ukemenyene deres og kanskje de kan hjelpe dere med å spare noen kroner i matbudsjettet.

Ukemeny – Uke 1:

Mandag – Spicy søtpotetsuppe

Tirsdag – Sweet Chili Kyllingform

Onsdag – Ovnsbakt sitronlaks m/ rotgrønnsaker

Torsdag – Grove pannekaker

Fredag – Pastaform

Lørdag – Enkle Dumplings m/ sweet chili saus til dip

Søndag – Seifilet m/ sandefjordsmør og ovnsbakte rotgrønnsaker

Uken består ikke kun av middager. Jeg har derfor valgt ut to oppskrifter jeg synes det virkelig er verdt å prøve ut denne uka.

Ukens Søteoppskrift – Brownies

Ukens Ekstra – Eple- og kanelgrøt

Nedenfor finner du en total handleliste for alle de 7 middagene i denne ukas middagsmeny. Jeg forventer at salt, pepper og olje til steking er noe man har fra før. Noen har mest sannsynlig en eller flere av disse ingrediensene hjemme fra før av, noe som da bare gjør det billigere å følge ukas meny. Men for de som lurer, en handlekurv med de samme varene på handleliste kom på ca. 1050kr.

HANDLELISTE:

Grønnsaker:

2 x hvitløk, hele

2 x sitron

1 x bunt vårløk

1 x pakke chili

2-3 x stk søtpotet

1 x rødløk

1 x pk. Gulrøtter

1 x pastinakk

2 x rødbeter

1 x sellerirot

2 x gul løk

Meieriprodukter og egg:

1 x kartong med egg

1 x Melk 1L

1 x Rømme

3 x Creme Fraiche

1 x fløte 7,5 dl

1 x ostestykke ca. 1 kg

1 x stekesmør (500g)

Kjøtt, fisk og kylling:

1 x kjøttdeig (400g)

1 x laksefilet (500g)

1 x seifilet (4-500g)

1 x kyllingfilet (ca. 700 g)

Bakevarer:

1 x 1kg hvetemel

1 x 1kg sammalt grovt mel

Annet:

1 x soyasaus

1 x Ris

1 x boks kokosmelk

1 x pk grønnsaksbuljong

1 x red curry paste

1 x Sursøtsaus

1 x tagliatelle

2 x tomatpure

Krydder og urter:

1 x estragon, krydder

1 x persille/gressløk, fersk

Nyt middagen!

You may also like
Ukemeny

Ukemeny for Uke 5

1 Mins read
God Mandag Alle Sammen! Jeg håper alle har en strålende start på uka og er klare for nye smaker, nye oppskrifter og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eb54bed05', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukemeny

Ukemeny for Uke 4

1 Mins read
Denne uken byr på mange gode smaker! En fin blanding av raske middager og middager som virkelig har noe å tilby. Flere… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eb54c79af', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Ukemeny for Uke 3

1 Mins read
Tenk at vi allerede har kommet halvveis i første måned i 2023! Bare jeg som synes tiden allerede har begynt å gå… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519eb54ce43f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: