Ukemeny – Uke 1

1.2K

“Hva skal vi ha til middag i dag?”

Dette er vel garantert et av de mest stilte spørsmålene i hverdagen. Med litt middagsplanlegging slipper du dette spørsmålet hver eneste dag. Middagsplanlegging er nøkkelen til å unngå stress, sure miner og impulshandling. Matposten i budsjettet er ofte der det kan spares mest penger, og ved å planlegge middagene (og resten av måltidene) i løpet av en uke kan man fort spare noen kroner.

Som en helt vanlig familie på fire vet vi hvor hektisk en vanlig hverdag kan være både med jobb, henting og levering i barnehage/skole, på diverse treninger og aktiviteter, vennebesøk og alt annet hverdagen byr på. Så skal man gjerne ha litt tid for seg selv eller sammen med partneren sin når ungene er i seng. Oppå dette skal man gjerne ha en god, næringsrik middag som ikke tar timevis å lage. Jeg har derfor laget disse ukemenyene som inneholder 7 middager til en vanlig familie på 4 personer. I tillegg har jeg laget en ferdig handleliste som inneholder alle varene du trenger for å lage disse 7 middagene.

Alle ukemenyene vil ha en makspris på 1500 kr for alle de 7 middagene. For å unngå matsvinn og at vi kaster mer mat enn nødvendig vil også flere av ingrediensene bli brukt til de ulike middagene. Jeg har prøvd å lage en spennende meny som både har vegetar, fisk, kylling og kjøtt i seg. Så jeg håper dette kan være til hjelp og inspirasjon med ukemenyene deres og kanskje de kan hjelpe dere med å spare noen kroner i matbudsjettet.

Ukemeny – Uke 1:

Mandag – Spicy søtpotetsuppe

Tirsdag – Sweet Chili Kyllingform

Onsdag – Ovnsbakt sitronlaks m/ rotgrønnsaker

Torsdag – Grove pannekaker

Fredag – Pastaform

Lørdag – Enkle Dumplings m/ sweet chili saus til dip

Søndag – Seifilet m/ sandefjordsmør og ovnsbakte rotgrønnsaker

Uken består ikke kun av middager. Jeg har derfor valgt ut to oppskrifter jeg synes det virkelig er verdt å prøve ut denne uka.

Ukens Søteoppskrift – Brownies

Ukens Ekstra – Eple- og kanelgrøt

Nedenfor finner du en total handleliste for alle de 7 middagene i denne ukas middagsmeny. Jeg forventer at salt, pepper og olje til steking er noe man har fra før. Noen har mest sannsynlig en eller flere av disse ingrediensene hjemme fra før av, noe som da bare gjør det billigere å følge ukas meny. Men for de som lurer, en handlekurv med de samme varene på handleliste kom på ca. 1050kr.

HANDLELISTE:

Grønnsaker:

2 x hvitløk, hele

2 x sitron

1 x bunt vårløk

1 x pakke chili

2-3 x stk søtpotet

1 x rødløk

1 x pk. Gulrøtter

1 x pastinakk

2 x rødbeter

1 x sellerirot

2 x gul løk

Meieriprodukter og egg:

1 x kartong med egg

1 x Melk 1L

1 x Rømme

3 x Creme Fraiche

1 x fløte 7,5 dl

1 x ostestykke ca. 1 kg

1 x stekesmør (500g)

Kjøtt, fisk og kylling:

1 x kjøttdeig (400g)

1 x laksefilet (500g)

1 x seifilet (4-500g)

1 x kyllingfilet (ca. 700 g)

Bakevarer:

1 x 1kg hvetemel

1 x 1kg sammalt grovt mel

Annet:

1 x soyasaus

1 x Ris

1 x boks kokosmelk

1 x pk grønnsaksbuljong

1 x red curry paste

1 x Sursøtsaus

1 x tagliatelle

2 x tomatpure

Krydder og urter:

1 x estragon, krydder

1 x persille/gressløk, fersk

Nyt middagen!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: