MiddagSupperSupperVegetar

Smakfull Løksuppe

1 Mins read

Løksuppe er noe som høres trist og kjedelig ut. En løk er jo ikke akkurat veldig attraktiv å se på og er som oftest en liten del av en rett eller som litt tilbehør. Det tok lang tid før jeg virkelig fikk meg selv til å prøve å både lage og smake løksuppe, nettopp på grunn av dette. Å som jeg angrer! Angrer så mye på at jeg ikke har prøvd denne suppa før! Den smaker jo helt fantastisk! Ikke var den vanskelig å lage og ikke trengte den hundrevis av sjeldne og dyre produkter.

Denne suppa er nå blitt en slager her i huset, og alle gleder seg til å få spise den nydelige suppa som jeg serverer i de søte små grytene vi har. Når alle får sin egen gryte med suppe, toppet med smeltet ost, da blir det stille rundt spisebordet.

Løksuppe

Ingredienser:

 • 4 stk gul løk
 • 6 hvitløk
 • 1-2 sjalottløk
 • 1 laurbærblad
 • 2 ss timian fersk
 • 1 L grønnsaksbuljong
 • 2 ts sukker
 • Ca. 100 g ost (kan sløyfes)
 • 1 liten neve krutonger (kan sløyfes)
 • Smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Smelt smør i en litt stor kjele eller gryte.
 2. Skjær løken i tynne strimler. Ha den i gryta og la den steke til den er gyllen.
 3. Ha over sukkeret og rør forsiktig. La det steke til løken er blitt brun, og ha i presset hvitløk. La dette frese i ca. 1 minutt.
 4. Tilsett grønnsaksbuljongen, timian og laurbærblad. La det stå å småputre i ca. 15 minutter
 5. Sett ovnen på 200 grader.
 6. Ta ut laurbærbladet og smak til med salt og pepper.
 7. Hell suppa over i en ildfastform eller serveringsfat eller små gryter slik jeg gjør. Ha i krutonger på toppen og dryss over osten.
 8. Sett det inn i ovnen i ca. 10 minutter til osten er smeltet og gyllen. Dryss over litt timian rett før servering.
 9. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573184d8f751', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573184d916fd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6573184d9319b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d